0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaNega rok in nohtov v zimskih mesecih

Nega rok in nohtov v zimskih mesecih

MORDA VAS ZANIMA

Pozimi so naše roke in nohti še posebej izpostavljeni vremenskim spremembam. Na njihov izgled vplivajo hladne zunanje temperature, sneg, mrzel veter na eni in topli, ogrevani prostori na drugi strani. Prav zaradi omenjenih dejavnikov naši nohti pogosto postanejo lomljivi, krhki in občutljivi, koža na rokah pa suha in razpokana.

- Oglas -

Nega nohtov

Prvi dejavnik, ki vpliva na izgled kože na rokah in nohte, je zagotovo pravilna prehrana. Pozimi bodite še posebej pozorni, da zaužijete dovolj sadja in zelenjave ter beljakovin. Odlična izbira so denimo jabolka, grozdje ali drugo sadje, česen, kumare in druga zelenjava, sveže stisnjeni sadni ali zelenjavni sokovi, rjavi riž in polnozrnati izdelki, jajca in oreščki!

Pozorni bodite tudi pri gospodinjskih opravilih. Voda, mila in čistilna sredstva kožo na rokah izsušujejo, nohti pa so zaradi njih bolj občutljivi in krhki. Pri čiščenju tako uporabljajte rokavice, saj boste na ta način preprečili neposreden stik čistila z nohti in kožo na rokah.

- Oglas -

Nohte in kožo na rokah tudi redno vlažite. Nanje lahko večkrat dnevno nanesete losjon, veliko pa je tudi domačih pripravkov, ki bodo poskrbeli, da bodo vaši nohti izgledali bolje, koža na rokah pa bo navlažena in nahranjena. Poizkusite lahko denimo z vtiranjem olivnega, kokosovega ali olja pšeničnih kalčkov.

Če radi nosite daljše nohte, je bolje, da jih pozimi nekoliko skrajšate. Dolgi nohti se namreč hitreje poškodujejo. Pred manikuro pa jih potopite v mlačno vodo, ki ste ji dodali malo sveže stisnjenega limoninega soka. Preprost pripravek bo nohte očistil, obnohtno kožico pa zmehčal, kar bo olajšalo čiščenje in urejanje nohtov.

V hladnih zimskih mesecih ne pozabite tudi na mehke, udobne in tople rokavice, ki bodo zaščitile vaše roke in nohte! Dodatna tkanina bo preprečila, da bi se roke in nohti izsušili, hkrati pa jih bo zaščitila pred mrazom in drugimi vplivi mrzlega zimskega zraka.

.

NAJNOVEJŠE