Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Lepota & kozmetikaNega rok in nohtov v zimskih mesecih

Nega rok in nohtov v zimskih mesecih

MORDA VAS ZANIMA

Pozimi so naše roke in nohti še posebej izpostavljeni vremenskim spremembam. Na njihov izgled vplivajo hladne zunanje temperature, sneg, mrzel veter na eni in topli, ogrevani prostori na drugi strani. Prav zaradi omenjenih dejavnikov naši nohti pogosto postanejo lomljivi, krhki in občutljivi, koža na rokah pa suha in razpokana.

- Oglas -

Nega nohtov

Prvi dejavnik, ki vpliva na izgled kože na rokah in nohte, je zagotovo pravilna prehrana. Pozimi bodite še posebej pozorni, da zaužijete dovolj sadja in zelenjave ter beljakovin. Odlična izbira so denimo jabolka, grozdje ali drugo sadje, česen, kumare in druga zelenjava, sveže stisnjeni sadni ali zelenjavni sokovi, rjavi riž in polnozrnati izdelki, jajca in oreščki!

Pozorni bodite tudi pri gospodinjskih opravilih. Voda, mila in čistilna sredstva kožo na rokah izsušujejo, nohti pa so zaradi njih bolj občutljivi in krhki. Pri čiščenju tako uporabljajte rokavice, saj boste na ta način preprečili neposreden stik čistila z nohti in kožo na rokah.

Nohte in kožo na rokah tudi redno vlažite. Nanje lahko večkrat dnevno nanesete losjon, veliko pa je tudi domačih pripravkov, ki bodo poskrbeli, da bodo vaši nohti izgledali bolje, koža na rokah pa bo navlažena in nahranjena. Poizkusite lahko denimo z vtiranjem olivnega, kokosovega ali olja pšeničnih kalčkov.

- Oglas -

Če radi nosite daljše nohte, je bolje, da jih pozimi nekoliko skrajšate. Dolgi nohti se namreč hitreje poškodujejo. Pred manikuro pa jih potopite v mlačno vodo, ki ste ji dodali malo sveže stisnjenega limoninega soka. Preprost pripravek bo nohte očistil, obnohtno kožico pa zmehčal, kar bo olajšalo čiščenje in urejanje nohtov.

V hladnih zimskih mesecih ne pozabite tudi na mehke, udobne in tople rokavice, ki bodo zaščitile vaše roke in nohte! Dodatna tkanina bo preprečila, da bi se roke in nohti izsušili, hkrati pa jih bo zaščitila pred mrazom in drugimi vplivi mrzlega zimskega zraka.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×