Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.
Zdravje & prehranaNebeško mehak domač kruh z olivami

Nebeško mehak domač kruh z olivami

MORDA VAS ZANIMA

Pripraviti domač kruh je veliko zadovoljstvo. Mesiti testo z lastnimi rokami, svež in topel kruh iz pečice ter omamen vonj vas z lahkoto prepričajo, da se postopka lotite najmanj enkrat tedensko. Predstavljamo vam recept za omamen kruh z italijanskimi olivami.

- Oglas -

Ker je danes kruh precej poceni, smo pozabili, kako dober je kruh narejen doma. Včasih so gospodinje pekle kruh v kamniti peči in družina ga je jedla še cel teden, saj je bil zelo kvaliteten. Trgovinski kruh je žal prepogosto naslednji dan suh ali pa spominja na žvečilko. Vzemite si nekaj časa in naredite tako dober kruh, da bi ga lahko jedli skoraj za sladico.

Kruh z olivami

Sestavine:

  • 500 gramov moke tipa 500,
  • 15 gramov kvasa,
  • 1 žličk sladkorja,
  • 300 gramov črnih italijanskih oliv,
  • 1 žličko timijana,
  • ščep soli,
  • ščep popra
  • ekstra deviško olje.

Priprava:

- Oglas -

Raztopite kvas v topli vodi, ki smo ji dodali pol sladkorja. Ko se raztopi, ga damo v 300 gramov moke, dodamo sol in preostanek sladkorja. Iz tega naredite testo in ga pustite vzhajati 30 minut. Ko je testo že vzhajano, dodamo preostalo moko, dva veliki žlici olja (lahko tudi tri, če imate radi okus olivnega olja) in malo tople vode, da dobimo mehko,a dovolj suho testo.

Testo pokrijemo s čisto krpo in ga ponovno vzhajamo, tokrat eno uro. Sedaj razdelimo testo na štiri dele, ki jih malce povaljamo, da postanejo nižji in dobijo obliko pravokotnikov. Na testo potresemo olive, timijan in poper. Obogateno testo postavimo v pečico na pekač na peki papir za 20 do 30 minut na 200ºC.

Dober tek!

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×