Aditiv E466 najverjetneje nevarnejši, kot se je verjelo doslej

Aditiv karboksimetil celuloza se uporablja pri izdelavi najrazličnejših živil. Pogosteje se je začel uporabljati v 60. letih prejšnjega stoletja.

Embalaža iz stiropora prispeva k bakterijski rezistenci

Na problematičnost embalaže iz stiropora v povezavi z bakterijsko rezistenco je opozorila študija, ki je bila konec lanskega leta.

Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.
Zdravje & prehranaNebeško mehak domač kruh z olivami

Nebeško mehak domač kruh z olivami

MORDA VAS ZANIMA

Pripraviti domač kruh je veliko zadovoljstvo. Mesiti testo z lastnimi rokami, svež in topel kruh iz pečice ter omamen vonj vas z lahkoto prepričajo, da se postopka lotite najmanj enkrat tedensko. Predstavljamo vam recept za omamen kruh z italijanskimi olivami.

- Oglas -

Ker je danes kruh precej poceni, smo pozabili, kako dober je kruh narejen doma. Včasih so gospodinje pekle kruh v kamniti peči in družina ga je jedla še cel teden, saj je bil zelo kvaliteten. Trgovinski kruh je žal prepogosto naslednji dan suh ali pa spominja na žvečilko. Vzemite si nekaj časa in naredite tako dober kruh, da bi ga lahko jedli skoraj za sladico.

Kruh z olivami

Sestavine:

  • 500 gramov moke tipa 500,
  • 15 gramov kvasa,
  • 1 žličk sladkorja,
  • 300 gramov črnih italijanskih oliv,
  • 1 žličko timijana,
  • ščep soli,
  • ščep popra
  • ekstra deviško olje.

Priprava:

- Oglas -

Raztopite kvas v topli vodi, ki smo ji dodali pol sladkorja. Ko se raztopi, ga damo v 300 gramov moke, dodamo sol in preostanek sladkorja. Iz tega naredite testo in ga pustite vzhajati 30 minut. Ko je testo že vzhajano, dodamo preostalo moko, dva veliki žlici olja (lahko tudi tri, če imate radi okus olivnega olja) in malo tople vode, da dobimo mehko,a dovolj suho testo.

Testo pokrijemo s čisto krpo in ga ponovno vzhajamo, tokrat eno uro. Sedaj razdelimo testo na štiri dele, ki jih malce povaljamo, da postanejo nižji in dobijo obliko pravokotnikov. Na testo potresemo olive, timijan in poper. Obogateno testo postavimo v pečico na pekač na peki papir za 20 do 30 minut na 200ºC.

Dober tek!

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×