0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaNasveti za boljše vsakodnevno počutje

Nasveti za boljše vsakodnevno počutje

MORDA VAS ZANIMA

V kratkih zimskih dneh se pogosto počutimo turobno in brez energije. Z majhnimi spremembami v vsakdanjem življenju lahko dosežemo, da se vsak dan znova počutimo dobro, energije in zdravja pa nam ne manjka.

- Oglas -

Vadba

Ni treba, da pretečete cela jutra, ampak je že nekaj minut telesne aktivnosti dovolj, da se počutite bolje. Če vam tek ne odgovarja, si vsak dan privoščite daljši sprehod ali skakanje s kolebnico oziroma vsakršno telesno aktivnost, ki bo v vaše telo prinesla nekaj dodatnega zagona za nov dan.

boljše počutje

Spanje

Naporen urnik nam po navadi ne dovoljuje kakovostnega spanca. Pomanjkanje spanja lahko škoduje zdravju, zato poskrbite, da boste spali dovolj in kakovostno. Tik pred spanjem tako pozabite na gledanje televizije ali brskanje po spletu ter na pitje kave ali drugih napitkov, zaradi katerih ne boste mogli zaspati. Pred spanjem se čim bolj sprostite in umirite.

- Oglas -

Pitje vode in zdrava prehrana

Telo vsak dan potrebuje veliko vode, zato velja zmanjšati količino kave in sokov ter to nadomestiti z vodo. Na dan naj bi popili vsaj sedem ali osem kozarcev sveže vode. Pazite tudi na to, da se boste prehranjevali čim bolj zdravo in raznovrstno. Ko boste začeli, vam bo to prišlo v navado ne bo vam več težko pripraviti zdravega obroka. Ne pozabite na dnevno dozo vitaminov, ki jo, če se le da, zaužijte s hrano.

Učinkovitost

Ko smo produktivni, se počutimo srečnejše, občutka sreče pa ne moremo doživeti, če se počutimo slabo. Če se počutimo dobro, lahko opravimo več. Torej: namesto brezciljnega gledanja televizije in nenehnega pritoževanja stvari raje vzemite v svoje roke in naredite nekaj učinkovitih stvari vsak dan. Če ne gre drugače, si naredite seznam, ki vam bo pomagal, da boste bolje organizirani in boste stvari opravljali z manj stresa. Ob koncu dneva boste zadovoljni, občutek, da ste dan dobro izkoristili, pa vam tudi ne uide.

Ostanite pozitivni

Pozitiven odnos do življenja na splošno je ključ do uspeha. Takoj, ko se zasačite, da razmišljate negativno, se prisilite, da misli obrnete v pozitivne. Pozitivne misli vplivajo na dejanja, na raven energije in na splošno izboljšajo počutje ter zdravje. Čeprav je življenje polno stresnih situacij, vam bo pozitiven odnos do stvari olajšal premagovanje najrazličnejših preprek, s katerimi se morate soočiti, lažje pa boste premagovali tudi vsakršen stres.

Ne pozabite, da je treba za dobro počutje skrbeti vsak dan in redno. Ko boste dosegli, da se v svoji koži počutite dobro, boste imeli več energije, bolj boste zdravi, svoje cilje pa boste dosegali lažje in z več zanosa.

.

NAJNOVEJŠE