Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
RubrikeZanimivostiNASA izdeluje novo vesoljsko plovilo, ki bo poletelo na Jupiter

NASA izdeluje novo vesoljsko plovilo, ki bo poletelo na Jupiter

MORDA VAS ZANIMA

Jupiter je največji planetov našem Sončnem sistemu – to je velikan sestavljen iz plina in še vedno ovit v skrivnost.

- Oglas -

Planet je namreč po masi kar dva in polkrat večji od ostalih planetov, verjamejo pa tudi, da skriva informacije o nastanku naše galaksije. Morda bodo znanstveniki prav kmalu razvozlali to velikansko uganko z imenom Jupiter. NASA je namreč začela z izdelavo nove sonde z imenom Juno, ki bo poletela proti Jupitru.


Jupiter naj bi bil po dosedanjih podatkih sestavljen iz vodika, četertina mase pa predstavlja helij. Planet je vseskozi prekrit z oblaki iz amonijaka, vendar pa morda ni ves planet sestavljen le iz plina. Nekateri verjamejo, da ima Jupiter trdo jedro, ki je sestavljeno iz težjih elementov. Vendar pa so to le ugibanja na daljavo.

Sedaj pa se po več kot 20 letih znanstveniki vračajo k Jupitru. Leta 1989 so namreč neuspešno poslali na Jupiter sondo Galileo, ki se je izginila v planetu. Nova misija bo tako izpeljana avgusta 2011, Jupiter pa naj bi nova sonda dosegla leta 2016.

Juno bodo poganjala solarna krila, poleg tega pa bo imela tudi znanstvene instrumente, ki bodo namenjeni raziskavam Jupitrovega domnevno trdnega jedra.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×