0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Dom & EnergijaNaravno čistilo za kopalnico s citronsko kislino

Naravno čistilo za kopalnico s citronsko kislino

MORDA VAS ZANIMA

Zdravju in okolju prijazne sestavine, izjemna učinkovitost pri odstranjevanju umazanije in vodnega kamna ter zelo prijeten vonj – naravno čistilo za kopalnico, ki ga predstavljamo v nadaljevanju, združuje navidezno nezdružljive lastnosti!

- Oglas -

Pri izdelavi naravnih čistil za kopalnico se pogosto uporablja (alkoholni) kis, ki je nedvomno zelo koristen, vendar vam tokrat predstavljamo prav tako zelo učinkovito različico, ki ne vsebuje kisa. Tako gre za naravno čistilo za kopalnice, ki je kot nalašč za vse, ki vas vonj kisa moti.

Čistilo bo poskrbelo za to, da se bodo elementi v vaši kopalnici po čiščenju bleščali, kot bi bili povsem novi – podoben učinek pa bo imelo tudi na ploščice. Uporabljene sestavine so rastlinskega izvora in biorazgradljive. Ne ogrožajo niti človeškega zdravja niti okolja, prav tako pa niso nevarne za (morske) živali. Čistilo lahko uporabljate tudi v bližini otrok in hišnih ljubljenčkov. Dodatna prednost čistila za kopalnico, ki ga predstavljamo, pa je hitra izdelava, ki ne zahteva posebnega znanja.

Čistilo je posebno primerno za čiščenje kopalne kadi in kabine za prhanje ter keramičnih ploščic.

- Oglas -

Katere sestavine potrebujete?

Za izdelavo naravnega čistila za kopalnico brez kisa potrebujete samo 3 osnovne sestavine. To so:

  • CITRONSKA KISLINA (Citronska kislina je na voljo v obliki belega prahu, ki se praviloma pridobiva iz limoninega soka. Gre za vsestransko uporabno sestavino, ki vam bo prišla med drugim zelo prav pri čiščenju. Soda bikarbona namreč velja za eno od najučinkovitejših naravnih čistilnih sredstev. Razgradi lahko zasušene ostanke mila, vodni kamen in različne tipe umazanije. S pomočjo citronske kisline pa lahko obenem odstranite tudi bakterije in plesen.)
  • DECIL GLUKOZID (Naj vas nekoliko nenavadno ime ne prestraši; decil glukozid je varna, zdravju in okolju prijazna snov, ki se pridobiva iz koruznega škroba in kokosovega olja. Decil glukozid poskrbi za penjenje ter poveča učinkovitost čistila za kopalno kad/kabino za tuširanje in ploščice.
  • DESTILIRANA VODA (Za raztapljanje citronske kisline lahko sicer načeloma uporabite tudi navadno vodo iz pipe, vendar je destilirana voda boljša izbira, saj bo tako zagotovljena dolgotrajnejša uporabnost čistila.)

Poleg obveznih sestavin lahko pri izdelavi čistila uporabite še 2 opcijski sestavini, in sicer:

  • NATRIJEV GLUKONAT (Če je voda na območju, kjer živite, nadpovprečno trda, je priporočljivo, da pri izdelavi čistila uporabite tudi natrijev glukonat, ki bo preprečil kopičenje vodnega kamna na površinah v vaši kopalnici.)
  • ETERIČNA OLJA (Uporabite lahko poljubno eterično olje ali kombinacijo eteričnih olj. Vonj čistila bo posledično zelo prijeten, ne da bi morali za to uporabiti umetne dišave, ki dražijo dihala. Izdelava čistila za kopalnico je izvrstna priložnost, da porabite eterična olja, ki jim je potekel rok uporabnosti in ki tako niso več primerna za izdelavo kozmetike ipd.)

Navodila za izdelavo in uporabo naravnega čistila za kopalnico

V ognjevarno posodico, na primer stekleno, nalijte 350 mililitrov destilirane vode. Dodajte 200 gramov citronske kisline, po želji pa še 50 gramov natrijevega glukonata. Posodico nato postavite v večji lonec, v katerega ste natočili vodo (višina vode naj bo približno 2,5 cm). Med mešanjem počasi segrevajte, da se citronska kislina raztopi.

Posodico nato postavite na suho kuhinjsko krpo in dodajte še decil glukozid. Narahlo premešajte, da se sestavine povežejo. Po želji dodajte še eterična olja. Ko se mešanica popolnoma ohladi, jo prelijte v čisto steklenico z razpršilko.

Ko se boste lotili čiščenja kopalnice, čistilo popršite po kopalni kadi ali kabini za tuširanje in po keramičnih ploščicah. Počakajte približno 15 minut, nato pa površine zdrgnite z gobico ali preprosto zbrišite s krpo iz mikrovlaken. Na koncu z vodo odstranite morebitne ostanke čistila in površine zbrišite do suhega.

- Oglas -

Preberite tudi: Naravno čistilo v prahu za brezhibno čisto straniščno školjko

.

NAJNOVEJŠE