0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaMlečna kopel po navdihu Kleopatre za neverjetno mehko kožo

Mlečna kopel po navdihu Kleopatre za neverjetno mehko kožo

MORDA VAS ZANIMA

Kopeli so preprost, obenem pa zelo učinkovit način za sproščanje mišic in pomiritev živcev. Če vodi dodate še nekaj premišljeno izbranih sestavin, pa so lahko kopeli zelo koristne tudi za vašo kožo.

- Oglas -

Tokrat vam predstavljamo posebno »mlečno kopel«, podobno tistim, s katerimi naj bi se redno razvajala Kleopatra. Mlečna kopel poskrbi za dobro navlaženo, mehko kožo, ki pa na otip ni mastna. Za kopel potrebujete le nekaj sestavin, toda čeprav je priprava v osnovi zelo preprosta, bo mlečna kopel poskrbela za pridih luksuza in s tem za popolno razvajanje po napornem dnevu. Doma izdelano mešanico za mlečno kopel pa lahko uporabite tudi kot darilo.

Sestavine za mlečno kopel

  • KOKOSOVO MLEKO V PRAHU – 4 skodelice (približno 500 gramov)

Kokosovo mleko je bogato s koristnimi maščobnimi kislinami. Za kožo so posebno blagodejni srednjeverižni trigliceridi, ki kožo nahranijo in navlažijo, ne da bi za sabo puščali mastno sled ali da bi kožo pretirano obtežili.

Poleg tega lahko v kokosovem mleku najdemo precej bakra, ki spodbuja nastajanje kolagena in elastina. Mlečna kopel s kokosovim mlekom lahko tako poskrbi za bolj mladostno, napeto in elastično kožo.

- Oglas -
  • SODA BIKARBONA – 250 gramov

Soda bikarbona pripomore k mehkejši koži. Obenem gre za odlično naravno sestavino za pomiritev razdražene kože. Soda bikarbona pomiri srbečico, rdečico in druge neprijetne simptome.

  • OVSENI KOSMIČI – 50 gramov

Za pomiritev razdražene kože so zelo koristni tudi ovseni kosmiči. Pomagajo pri ekcemu, sončnih opeklinah in sorodnih težavah. Primerni so tudi za nego dojenčkove oziroma otroške kože.

Za blagodejen vpliv na kožo so v veliki meri zaslužni avenantramidi v ovsenih kosmičih. Gre za fenolne spojine s protivnetnim učinkom. Zelo koristni so tudi betaglukani, ki na koži ustvarijo tanko zaščitno plast. Nato pa so tu še polisaharidi, ki preprečujejo čezmerno izgubo vlažnosti.

  • CVETOVI VRTNIC in/ali SIVKE – 3 žlice

Cvetove vrtnic in sivke naj bi svojim kopelim dodajala tudi Kleopatra. Cvetovi poskrbijo tako za navdušujoč vizualni učinek kot za izjemno prijeten vonj. (Na koncu pazite, da delci cvetov ne zdrsnejo v odtok, saj bi lahko to privedlo do zamašitve. Preden izpraznite in počistite kopalno kad, je torej pametno poskrbeti za zaščito odtoka.)

- Oglas -
  • ETERIČNO OLJE SIVKE ali CEDRE – 30 kapljic

Dodatek eteričnih olj poskrbi za posebno prijeten vonj kopeli. Tako si lahko med kopeljo privoščite tudi blagodejno aromaterapijo. Namesto eteričnega olja sivke/cedre lahko uporabite tudi drugo eterično olje s pomirjajočim učinkom.

Navodila za pripravo kopeli

Če boste uporabljali eterična olja, priporočamo, da jih pred uporabo zmešate z 2 žlicama tekočega kastiljskega mila.

Ovsene kosmiče zmeljite s pomočjo kavnega mlinčka. Nato jih stresite v skledo ter dodajte še kokosovo mleko v prahu, sodo bikarbono, mlete ovsene kosmiče in cvetove. Dobro premešajte in mešanico shranite v steklen kozarec s pokrovčkom. Če nameravate mešanico za kopel uporabiti kot darilo, lahko kozarec okrasite. Mešanica za mlečno kopel je uporabna približno 1 leto.

Ko si boste želeli privoščiti mlečno kopel, kopalno kad napolnite z vročo vodo. Nato dodajte kastiljsko milo, zmešano z eteričnimi olji (ta korak lahko po želji tudi izpustite). Na koncu v kopalno kad stresite še približno 1 skodelico mešanice, ki ste jo pripravili. Pomešajte z roko, nato pa uživajte v luksuzni mlečni kopeli, ki bo razvajala vašo kožo z bogastvom koristnih hranilnih snovi in poskrbela za to, da bo koža osupljivo mehka.

Mlečna kopel je lahko med drugim zelo koristna naravna pomoč, če vas opeče sonce. Poleg pozitivnih učinkov na kožo lahko pričakujete tudi blagodejen vpliv na živčni sistem. Toplota namreč aktivira parasimpatični živčni sistem, kar pomaga pri sprostitvi. Po mlečni kopeli boste tako precej bolj sproščeni, obenem pa lahko pričakujete boljši spanec.

.

NAJNOVEJŠE