0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaPobelite zobe na naraven način

Pobelite zobe na naraven način

MORDA VAS ZANIMA

Redno ščetkanje in skrb za ustno higieno včasih nista dovolj, da bi se znebili madežev z zob. Medtem ko so belilni trakovi in ostali izdelki za beljenje zob lahko zelo učinkoviti, prav tako lahko povzročijo bolečo občutljivost zob in dlesni. Prav zaradi tega vam v nadaljevanju predstavljamo nekaj naravnih načinov, s pomočjo katerih lahko posvetlite zobe za nekaj odtenkov  in brez nevarnosti, da bi jih pri tem poškodovali z grobimi sredstvi, ki se sicer nahajajo v izdelkih za beljenje zob.

- Oglas -

Jabolko in zobje

Jabolka

Lahko bi rekli, da ima jabolko, medtem ko ga žvečite, podoben učinek na vaše zobe kot zobna ščetka. Žvečenje jabolka odstranjuje drobne koščke hrane in bakterije med zobmi, z zob pa izginjajo površinski madeži.  Jabolka vsebujejo tudi jabolčno kislino, katero običajno najdemo v izdelkih za beljenje zob, saj pomaga pri odstranjevanju madežev.

Jagode

Ta slasten sadež je močno belilo za zobe, saj vsebuje encime, ki pobelijo zobe in čistijo zobne obloge. In kako se čiščenja lotiti? Po zobeh podrgnite kar s celo ali z pretlačeno jagodo. Ker pa jagode vsebujejo veliko sladkorja, jih po tem opravilu umijte kot običajno. Bleščeč nasmeh zagotovljen!

- Oglas -

Žitarice

Uživanje žitaric oziroma kosmičev spodbuja izločanje sline v ustih, kar samo po sebi pripomore k bolj belim zobem. Povišana raven sline namreč naravno odstranjuje zobne obloge.

Pomaranča ali limona

Notranja stran pomarančnega olupka vsebuje sestavine, ki belijo zobe. Zobe drgnite s pomarančnim ali limoninim olupkom, rezultati pa bodo še boljši, če boste postopek nekajkrat ponovili. Zobe temeljito umijte z zobno pasto.

Jabolčni kis

Zobe lahko pobelite tudi z jabolčnim kisom, vendar je tukaj pomembna previdnost, saj lahko kislina poškoduje sklenino. Mala žlička kisa, pomešana s pol kozarca vode, je izvrstna za izpiranje ust. Če boste postopek ponavljali vsakodnevno, bodo vaši zobje vidno bolj beli.

Soda bikarbona

Soda bikarbona naj bi bila izjemno učinkovita za beljenje zob, uporabljamo pa jo lahko na več načinov. Lahko jo recimo zmešate s sveže iztisnjenim sokom limone. Pripravek se bo rahlo penil. Pripravljeno mešanico si nanesite na očiščene zobe in jo pustite delovati eno minuto. Zobe nato umijte kot običajno. Bodite zares previdni, da zmesi ne bi na zobeh pustili dlje, daj bi s tem lahko poškodovali zobno sklenino.

- Oglas -

Preberite si tudi recept za domačo zobno pasto >

.
Prejšnji članek
Naslednji članek

NAJNOVEJŠE