Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.
Dom & energijaNaravno barvanje pirhov

Naravno barvanje pirhov

MORDA VAS ZANIMA

Letos poskusite začeti velikonočno tradicijo, kot je barvanje jajčk, malo drugače. Pobarvajte jih kar na naraven način. Tako boste prihranili kak evro, po drugi strani pa poskrbeli za zdravje, saj ne bo v pirh pronicala prav nobene umetna snov.

- Oglas -

Naravno barvanje pirhov

  1. Bordo rjavasta jajčka: Za bordo rdeča jajčka potrebujete olupke petih čebul in dva decilitra vode. Če položimo jajčka v hladno vodo in jih kuhamo v čebuli do vretja, bodo postala zelo lepe rdeče barve. Če jih boste pustili v čebulni kopeli le nekaj minut, boste opazili zlatorumen odtenek.
  2. Rdeča jajčka:dve skodelici rdeče pese zmešajte z decilitrom vode in parim kapljicam alkoholnega kisa. Naj vse skupaj zavre in ko se ohladi, v barvo položimo jajčka, kjer naj se namakajo pol ure.
  3. Zelena jajčka: Zeleno barvo dobimo tako, da nasekljamo špinačo na drobne koščke in dodamo toliko vode, da prekrije špinačo v posodi. Pustimo stati nekaj ur, nato še kuhamo pol ure. Ko se zmes ohladi, namakamo jajčka pol ure in takole, imamo zelene pirhe.
  4. Modra jajčka: naravni sok borovnic segrejete do vretja. Ko se ohladi, namakamo v njemu jajčka približno pol ure.
  5. Rumena jajčka: v dva decilitra dajte nekaj žlic kurkume. Vse skupaj segrevajte do vretja in nato ohladite. Kot vedno, jajčka namakajte skoraj pol ure.

Kot vidite, so recepti zelo preprosti. Ne posegajte po zdravju škodljivih barvilih, pirhe poskusite obarvati naravno.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×