0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Dom & EnergijaNaravno barvanje pirhov

Naravno barvanje pirhov

MORDA VAS ZANIMA

Letos poskusite začeti velikonočno tradicijo, kot je barvanje jajčk, malo drugače. Pobarvajte jih kar na naraven način. Tako boste prihranili kak evro, po drugi strani pa poskrbeli za zdravje, saj ne bo v pirh pronicala prav nobene umetna snov.

- Oglas -
  1. Bordo rjavasta jajčka: Za bordo rdeča jajčka potrebujete olupke petih čebul in dva decilitra vode. Če položimo jajčka v hladno vodo in jih kuhamo v čebuli do vretja, bodo postala zelo lepe rdeče barve. Če jih boste pustili v čebulni kopeli le nekaj minut, boste opazili zlatorumen odtenek.
  2. Rdeča jajčka:dve skodelici rdeče pese zmešajte z decilitrom vode in parim kapljicam alkoholnega kisa. Naj vse skupaj zavre in ko se ohladi, v barvo položimo jajčka, kjer naj se namakajo pol ure.
  3. Zelena jajčka: Zeleno barvo dobimo tako, da nasekljamo špinačo na drobne koščke in dodamo toliko vode, da prekrije špinačo v posodi. Pustimo stati nekaj ur, nato še kuhamo pol ure. Ko se zmes ohladi, namakamo jajčka pol ure in takole, imamo zelene pirhe.
  4. Modra jajčka: naravni sok borovnic segrejete do vretja. Ko se ohladi, namakamo v njemu jajčka približno pol ure.
  5. Rumena jajčka: v dva decilitra dajte nekaj žlic kurkume. Vse skupaj segrevajte do vretja in nato ohladite. Kot vedno, jajčka namakajte skoraj pol ure.

Kot vidite, so recepti zelo preprosti. Ne posegajte po zdravju škodljivih barvilih, pirhe poskusite obarvati naravno.

NAJNOVEJŠE