Ščetkanje zob pred zajtrkom ali po zajtrku?

Kdaj si običajno lotite ščetkanja zob – neposredno po tem, ko se zbudite, torej še pred zajtrkom, ali šele po prvem obroku?

Sam svoj terapevt: 3 vprašanja, ki si jih morate zastaviti vsak dan

Terapija v lastni režiji ima lahko kljub temu ogromno koristi. Omogoča vam nadzor nad čustvi in počutjem.

Protibolečinska sredstva lahko, paradoksno, prispevajo h kroničnim bolečinam

Znano je, da je lahko pogosta uporaba protibolečinskih sredstev problematična. Zdaj pa so raziskovalci odkrili, da ima lahko celo paradoksen učinek.

Onesnaženost okolja kriva že za najmanj 9 milijonov smrti letno

Raziskovalci so ugotovili, da je bila onesnaženost okolja leta 2019 kriva za najmanj 9 milijonov prezgodnjih smrti.

Migrene lahko povečajo nevarnost za zaplete med nosečnostjo

Z migrenami se spopada kar približno 20 odstotkov žensk v rodni dobi. Raziskovalci so bili pozorni na najbolj tipične zaplete, povezane z nosečnostjo.

Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.

Marko Slapnik: »Prevajam jezik narave v govorico ljudi«

Težko je v le nekaj odstavkih opisati, s čim vse se ukvarja Marko Slapnik, vedno nasmejani gospod, ki vsakogar zlahka začara s svojo pozitivno energijo in širi svoje navdušenje nad naravo in Solčavskim, od koder prihaja.

Kako nevarni so v resnici sončni žarki?

Večina ljudi se iskreno začudi, ko izvedo, da so tudi sončni žarki, ki jih dobimo pri delu na vrtu, na sprehodu, na kolesu ali v gorah, prav tako škodljivi.
Vrt & VrtnarjenjeNaravni zaklad za vrtičkarje

Naravni zaklad za vrtičkarje

MORDA VAS ZANIMA

Kis je vsestransko uporabno naravno sredstvo tudi  na vrtu. Preverite nekaj odličnih trikov s kisom, ki vam bodo na vrtu prišli še kako prav, še posebej če se izogibate uporabi kemičnih preparatov.

- Oglas -

Nad nadležen plevel

Če se želite na naraven način znebiti plevela, je vaša skorajda edina možnost, da ga populite ročno. Dobra novica je, da si lahko z belim kisom pomagate, da upočasnite rast trmastega plevela in oslabite korenine, kar pomeni, da se boste s plevelom lažje borili. Za takšno uporabo potrebujete kis, ki ima vsaj 20 odstotkov ocetne kisline. Z njim škropite plevel, še posebej učinkovit je ob vročih dneh.

Uravnajte Ph

Če sta zemlja in voda preveč alkalni, lahko to rastlinam prepreči, da vsrkajo pomembne elemente za njihovo rast. Če je zemlja na vašem vrtu premalo kisla, dodajte v vodo, s katero zalivate vrtiček, nekaj žlic kisa. Še posebej hvaležne za to bodo rastline, ki imajo rade kisla tla, na primer borovnice.

Zavarujte vrt pred škodljivci

Nekatere živali, kot so srnjad in zajci, ne prenesejo vonja po kisu. Vzemite staro krpo, jo narežite na kose in namočite v kis, potem pa jih ovijte na lesene palice in jih zapičite v bližino pridelkov, ki jih želite zavarovati. Krpe ponovno namočite vsak teden. To bo pripomoglo tudi k temu, da se bodo vrta izogibali hišni ljubljenčki.

Preženite mravlje

- Oglas -

Mravlje obožujejo sadje, a sovražijo vonj po kisu. Zmešajte enak del vode in kisa v pršilki in popršite tla tam, kjer bi se radi znebili mravelj.

Ujemite mušice

S pomočjo kisa lahko ulovite tudi mušice, ki napadajo vaša sadna drevesa. Zmešajte pol skodelice kisa s skodelico vode, dodajte še pol skodelice sladkorja. Mešanico dajte v prerezano plastenko, ki jo lahko obesite na sadno drevo. Mušice se bodo ujele v plastenko.

Znebite se polžev

Če boste nerazredčen kis poškropili po polžih, se bodo ti prostovoljno odpravili drugam.

Očistite lonce

Zavedati se moramo, da bo to kar uporabljamo za gojenje zelenjave in sadja, pristalo tudi v naših telesih. Za čiščenje loncev, v katerih gojite pridelke za to nikar ne uporabljate agresivnih čistil, ampak jih očistite s pomočjo kisa.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×