Berta Cáceres: »Bojijo se nas, ker se jih ne bojimo.«

Berta Cáceres, mati štirih otrok, leta 2015 dobitnica Goldmanove nagrade, prestižnega mednarodnega priznanja za izjemne okoljevarstvene dosežke, je bila namreč marca 2016 zahrbtno umorjena na svojem domu.

Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.

Na vidiku nova pomoč za osebe z endometriozo

Endometrioza je bolezenska motnja, za katero je značilno pojavljanje tkiva, katerega lastnosti so zelo podobne maternični sluznici, zunaj maternice.

Ne dopustite, da vas zamera razžre od znotraj

Zamera je lahko povezana z zelo konkretnimi dogodki – na primer z izdajo ali ponižanjem.

Govorjenje med spanjem: kaj je krivo za ta pojav?

Govorjenje med spanjem se zdi na prvi pogled predvsem komično. Osebe, za katere se izve, da ponoči rade »poklepetajo same s sabo«.

Psi v povprečju razumejo kar približno 90 človeških besed in fraz

Psi v povprečju razumejo približno 90 človeških besed in fraz.

Popolna nedelja za dober začetek naslednjega tedna

Nedelja je sicer za mnoge ljudi dela prost dan, vendar so osebe, ki nedeljo dojemajo kot svoj najljubši dan v tednu, precej redke.
Lepota & kozmetikaOdženite komarje brez strupenih snovi!

Odženite komarje brez strupenih snovi!

MORDA VAS ZANIMA

Komaj ste čakali toplejše dni in preživlajnje prostega časa v naravi. Toda takoj, ko zapustite dom, vas napadejo komarji. Vam je znano? Še posebej, če živite kje blizu vode. Zdi se vam, kot da ne morete uživati v lepih dneh, zato morda že začenjate razmišljati o načinih za zaščito pred temi žuželkami.

- Oglas -

Dobro veste, da so kreme in razpršila proti komarjem, ki jih najdemo na trgovsksih policah, lahko nevarni. Le-te še posebej ne pridejo v poštev pri najmlajših. Poznamo pa kar nekaj naravnih načinov, ki jih bodo odgnali z vaše bližine, vendar jih je potrebno pogosteje nanašati. Te so seveda tudi povsem varni in primerni za otroke, tudi za dojenčke.

komar

Sredstvo za zaščito pripravite sami

Izdelava naravnega sredstva proti komarjem je zelo enostavna. Naravne sestavine bodo te žuželke učinkovito odgnale, vendar ker ne gre za zelo močne pripravke, jih je priporočljivo nanašati na dve uri.

Za zaščito pred komarji lahko uporabite naslednja eterična olja:

  • eterično olje citronele
  • eterično olje limoninega evkaliptusa
  • eterično cimetovo olje
  • eterično ricinusovo olje
  • eterično rožmarinovo olje
  • eterično olje limonine trave
  • eterično olje cedre
  • eterično olje poprove mete
  • eterično olje nageljnovih žbic
  • eterično olje geranije
- Oglas -

Izbrana eterična olja pomešajte z olivnim oljem in mešanico redno nanašajte na kožo, da bi se zaščitili pred temi žuželkami. Sredstvu lahko dodate tudi eterično olje citronke, sivke, bora, bazilike in česna. Naj omenimo, da bo izdelek bolj učinkovit, če mu boste dodali več eteričnih olj.

Vendar ne pozabite, da lahko nekateri dejavniki, kot so dež, plavanje in prhanje, zmanjšajo učinkovitost tovrstnih sredstev, zato jih je v omenjenih primerih treba še pogosteje nanašati.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×