0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Dom & EnergijaŽe poznate trike za odstranjevanje madežev?

Že poznate trike za odstranjevanje madežev?

MORDA VAS ZANIMA

Madeže na oblačilih lahko odstranite na naraven način. Če ste si oblačilo umazali s sladoledom, vam bo pri tem pomagala mineralna voda, glicerin pa uporabite pri odstranjevanju madežev od kreme za sončenje, pa tudi od kečapa.

- Oglas -

Trava

Pri odstranjevanju travnih madežev z oblačil sta najboljša rešitev kis in jajčni beljak. Beljak razžvrkljajte, ga nanesite na madež, vtrite ter izperite z vodo. Beljak najbolje odstranjuje madeže z belih oblačil, kis pa je odličen za tiste trdovratnejše. Dovolj bo, če boste na trdovraten madež nanesli  mešanico alkoholnega kisa in vode. Pustite jo delovati 15 minut, nato pa oblačilo operite v pralnem stroju kot običajno.

Kečap

Na madeže od kečapa nanesite otroški puder in počakajte, da se posuši. Madež skrtačite, počakajte da se posuši in nato izperite. Pri trdovratnih madežih od paradižnika ali kečapa je zelo učinkovita tudi mešanica vode in glicerina v razmerju 1:1.

Krema za sončenje

Glicerin je učinkovit tudi pri odstranjevanju madežev od kreme za sončenje. Pomešajte ga z detergentom za pomivanje posode, ga nanesite na madež, rahlo vtrite ter oblačilo operite v pralnem stroju na temperaturi, ki je navedena na všiti etiketi oblačila.

- Oglas -
pranje perila

Sladoled

Če ste oblačilo umazali s sladoledom, madež čim prej natopite z mineralno ali navadno hladno vodo ter ga operite v pralnem stroju.

Kri

Svež krvni madež bo najučinkoviteje odstranila hladna voda, če pa je madež že suh, oblačilo namakajte v mešanici sode bikarbone in hladne vode. Oblačilo nato operite kot običajno.

Banana

Madež od banane izperite s toplo vodo takoj, ko je to mogoče. Uporabite tako toplo vodo, kot jo material lahko prenese. Če madež ni takoj izginil, nanj nanesite malo prozornega sredstva za pomivanje posode ali toplo mleko. Če bo potrebno, v madež vtrite tekoči glicerin in oblačilo pustite stati 10 ur.

Kava

Pri svežih kavnih madežih obarvano področje očistite z mešanico rumenjaka in glicerina, nato pa oblačilo operite v mlačni vodi. Madež lahko odstranite z mešanico alkohola in belega vinskega kisa v razmerju 1:1 – mešanico nanesite na madež, nato pa ga previdno obrišite z bombažno krpo. Pri odstranjevanju kavnih madežev pa pomaga tudi mleko. V tem primeru je priporočljivo, da madež takoj, ko je nastal, prelijete s hladnim mlekom ter ga izperete v vodi, v katero ste dodali malo detergenta.

Preberite si tudi, kako lahko sami naredite mehčalec za perilo >>

.

NAJNOVEJŠE