Narastek iz kvinoje, brezglutenske superลพitarice, ki so jo poznali ลพe stari inki in se ponovno vse bolj uveljavlja v sodobni kuhinji.
Sestavine:
- 1/2 l sojinega mleka
- skodelico kvinoje
- 2 naribani jabolki
- ลพlico kokosovega masla
- ลพliฤko prave vanilije v prahu
- ลพlico medu
- skleฤko namoฤenih rozin
- limonino lupinico bio limone
- sveลพo, domaฤo skuto (150 g)
- ลพlico probiotiฤnega jogurta
- ฤajno ลพliฤko organske vanilije v prahu
- ลพlico mletega kokosa
- ลพlico zrobljenih lanenih semen
- ลพliฤko narezanih mandljev
- koลกฤke ฤrne ฤokolade za po vrhu (lahko izpustite ali nadomestite z ลพliฤko medu)
Priprava:
- V sojinem mleku skuhajte kvinojo.
- Ko se malo ohladi, ji primeลกajte vse ostale sestavine in zmes vlijte v pekaฤ obloลพen s peki papirjem in na hitro zapecite.
- Zmeลกajte skuto, jogurt, vanilijo in lanena semena.
- Po vrhu nadrobite mandlje in posujte kokos ter vse skupaj prelijte z medom ali ฤokoladnimi koลกฤki.