Narastek iz kvinoje, brezglutenske superžitarice, ki so jo poznali že stari inki in se ponovno vse bolj uveljavlja v sodobni kuhinji.
- Oglas -
Sestavine:
- 1/2 l sojinega mleka
- skodelico kvinoje
- 2 naribani jabolki
- žlico kokosovega masla
- žličko prave vanilije v prahu
- žlico medu
- sklečko namočenih rozin
- limonino lupinico bio limone
- svežo, domačo skuto (150 g)
- žlico probiotičnega jogurta
- čajno žličko organske vanilije v prahu
- žlico mletega kokosa
- žlico zrobljenih lanenih semen
- žličko narezanih mandljev
- koščke črne čokolade za po vrhu (lahko izpustite ali nadomestite z žličko medu)
Priprava:
- V sojinem mleku skuhajte kvinojo.
- Ko se malo ohladi, ji primešajte vse ostale sestavine in zmes vlijte v pekač obložen s peki papirjem in na hitro zapecite.
- Zmešajte skuto, jogurt, vanilijo in lanena semena.
- Po vrhu nadrobite mandlje in posujte kokos ter vse skupaj prelijte z medom ali čokoladnimi koščki.
- Oglas -