Zdravje & prehranaNapitek iz brusničnega soka, ki spodbudi delovanje ščitnice

Napitek iz brusničnega soka, ki spodbudi delovanje ščitnice

MORDA VAS ZANIMA

Normalno delujoča ščitnica je osnova vašega zdravja in dobrega počutja. Ščitnica je namreč žleza, ki uravnava vaš metabolizem. Tako vam med drugim pomaga pri vzdrževanju zdrave telesne teže in pri dobri prebavi, ščitnica pa ima velik vpliv tudi na zdravje in videz kože ter na vaše razpoloženje.

- Oglas -

Upočasnjeno delovanje ščitnice in s tem povezana zmanjšana tvorba hormonov, ki je značilna za stanje, imenovano hipotiroza, lahko tako privede do številnih zapletov oziroma simptomov, ki močno zmanjšajo kakovost vašega vsakodnevnega življenja. Če se želite izogniti težavam s ščitnico, vam priporočamo uživanje okusnega, obenem pa zelo zdravega napitka.

Glavna sestavina brusnični sok

Najpomembnejša sestavina napitka, ki spodbudi delovanje ščitnice, so brusnice oziroma brusnični sok. Znano je namreč, da brusnice vsebujejo precej joda, minerala, ki je izredno pomemben za delovanje ščitnice in za produkcijo hormonov. Poleg tega pa se v napitku nahajajo tudi sestavine, ki vsebujejo večje količine vitamina C in ki delujejo protivnetno.

Kaj boste potrebovali?

Za pripravo napitka, ki si ga lahko privoščite vsak dan, potrebujete naslednje sestavine:

  • ½ žličke cimeta v prahu,
  • ½ žličke ingverja v prahu,
  • ¼ žličke mletega muškatnega oreščka,
  • 0,5 decilitra sveže iztisnjenega limoninega soka,
  • 1,5 decilitra sveže iztisnjenega pomarančnega soka,
  • 2,5 decilitra 100-odstotnega brusničnega soka,
  • 1,5 litra vode.

Navodila za pripravo

- Oglas -

Vodo najprej zavrite. Znižajte temperaturo in dodajte brusnični sok, nato pa še cimet, ingver in muškatni orešček. Pustite, da se mešanica počasi kuha pri najnižji temperaturi približno 20 minut. Nato jo ohladite na sobno temperaturo ter dodajte še limonin in pomarančni sok. Po želji lahko napitku pred zaužitjem dodate še malce ledu.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×