0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

AstroNajvečji ljubosumneži med astrološkimi znamenji

Največji ljubosumneži med astrološkimi znamenji

MORDA VAS ZANIMA

Ljubosumje je čustvo, ki ga pozna praktično vsak človek. Pojavlja se že pri zelo majhnih otrocih. Ljubosumni smo lahko v najrazličnejših situacijah. Ljubosumje je lahko na primer povezano z rojstvom sorojenca, napredovanjem sodelavca ali novim avtom sosedov. Posebno pogosto pa se o ljubosumju seveda govori v povezavi z ljubezenskimi odnosi. Prav strah pred izgubo ljubljene osebe običajno sproža najintenzivnejše ljubosumje, pri čemer pa so ti občutki pri nekaterih ljudeh precej bolj izraženi kot pri drugih. Na to, kako zelo ljubosumen je kdo, vpliva ogromno dejavnikov – od preteklih izkušenj do temperamenta oziroma osebnostnih lastnosti . Ker naj bi na našo osebnost vplival tudi zodiak, ni presenetljivo, da lahko astrologi s precejšnjo zanesljivostjo ocenijo, katera astrološka znamenja so najbolj nagnjena k ljubosumnim izpadom …

- Oglas -

Škorpijon

Za ljudi, rojene v znamenju škorpijona, je značilen zelo izrazit kontrast med površino in tistim, kar je pod površjem. Škorpijoni so navzven pogosto zelo mirni in distancirani. Zdi se, da se jih dogajanje okoli njih ne dotakne zares, kar pa ne bi moglo biti dlje od resnice. Škorpijoni so globoko v sebi zelo strastne osebe. V njih nenehno vre, saj svet in odnose doživljajo zelo intenzivno. Ker tega ne pokažejo navzven, se intenzivnost čustev le še krepi. Tako ni presenetljivo, da znajo biti škorpijoni zelo ljubosumni. Pri tem lahko pustijo, da jih ljubosumje dolgo časa razžira, saj ne želijo pokazati, kako zelo navezani so na partnerja. Vendar na neki točki ne zdržijo več, zato je možen zelo intenziven in povsem nepričakovan izbruh ljubosumja. Poleg (zadrževane) strastnosti lahko na intenzivnost ljubosumja vplivajo tudi slabe izkušnje iz preteklosti. Škorpijoni namreč zelo težko pozabijo izdaje, obenem pa gre za osebe z zelo močno intuicijo. Zaznajo lahko tudi najmanjše spremembe v partnerjevem obnašanju, navadah, od tu do neprestane sumničavosti pa nato ni več daleč.

Bik

Biki si v življenju želijo predvsem stabilnosti in udobja. Posledično so lahko zelo posesivni in ljubosumni. Dlje ko traja razmerje, izrazitejše postanejo tovrstne lastnosti. Partnerjevo potencialno nezvestobo dojemajo kot nekaj, kar bi lahko obrnilo njihovo življenje na glavo in jim nakopalo različne težave, zaradi katerih ne bi mogli več uživati življenja s polno žlico. Eden od največjih strahov, povezanih s potencialnim razhodom, so pri bikih finance, saj jim partnerski odnos oziroma deljenje stroškov med drugim omogoča tudi bolj luksuzno življenje. To nikakor ne pomeni, da so biki brezčutni, saj jim ogromno pomeni tudi emocionalna stabilnost, toda ker gre za zemeljsko znamenje, imajo osebe, rojene v znamenju bika, vedno v mislih tudi pragmatični vidik.

Lev

Ob prvem stiku z levi se zdi povsem nemogoče, da bi lahko šlo za ljubosumne osebe. Ljudje, ki pripadajo temu astrološkemu znamenju, so namreč običajno zelo samozavestni in ekstrovertirani. Hitro se znajdejo v središču pozornosti in v tem nadvse uživajo. Vendar se lahko prav zaradi te lastnosti levi zelo hitro spremenijo v toksične ljubosumneže. Če začne njihov partner dobivati več pozornosti kot oni, se v njih sproži alarm. Porušena dinamika jih zmede – nenadoma začnejo izgubljati tla pod nogami, kar lahko seveda privede do izbruhov ljubosumja. Dokler je partner v njihovi senci, so lahko zelo ljubeči in spodbudni, takoj ko dobijo občutek, da partner stopa iz ozadja, pa začnejo pobesnelo »rjoveti«, saj ne morejo prenesti misli na to, da bi izgubili primat v odnosu. Levi si tako za partnerje pogosto nezavedno izbirajo ljudi, ki jih dojemajo kot manj karizmatične, kot so sami.

.

NAJNOVEJŠE