0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Feng ShuiNajprimernejša postavitev postelje glede na feng shui

Najprimernejša postavitev postelje glede na feng shui

MORDA VAS ZANIMA

S pomočjo feng shuija lahko poskrbite, da vas bo vaš dom napolnjeval s pozitivno energijo, kar se bo zagotovo odrazilo na številnih področij v vašem življenju. Eden izmed prostorov, kjer je premišljenost pri opremljanju še posebej pomembna, je zagotovo spalnica. Kakovosten spanec oziroma počitek ima namreč izjemno velik vpliv na zdravje in počutje. Vse se začne s pravilno postavitvijo postelje. Strokovnjaki za feng shui menijo, da bi se morali tu upoštevati precej stroge smernice …

- Oglas -

Pri postavitvi postelje je najpomembneje upoštevati mesto, kjer so vrata

Pri postavitvi postelje moramo upoštevati predvsem to, kje so vrata. Idealna je namreč postavitev, ki omogoča, da lahko vidimo vrata iz postelje. Vendar pa to ne pomeni, da mora biti postelja postavljena tako, da gledamo neposredno v vrata, oziroma na isti liniji z vrati. Povsem nasprotno – če sledimo feng shuiju, je takšna postavitev celo odsvetovana. Najbolje je namreč, da je postelja postavljena tako, da vrata sicer vidimo, vendar so postavljena diagonalno glede na vzglavje.

Morda se zdijo smernice precej naključne, vendar se za njimi skriva zelo jasna logika. Če iz postelje ni mogoče videti vrat, nas lahko to navda z občutkom, da nismo zares varni. To je običajno povsem nezaveden občutek, ki pa ima lahko prav zato, ker se ga ne zavedamo, toliko močnejši vpliv. Kadar je postelja postavljena tako, da ne moremo videti vrat, obstaja možnost, da nekdo vstopi v prostor, ne da bi to sploh opazili, zato smo vseskozi malce bolj nemirni. Vse to seveda negativno vpliva na spanje. Kot omenjeno, obenem ni dobro, da je postelja v isti liniji z vrati, saj smo tako bolj izpostavljeni.

Smernice glede najustreznejše postavitve postelje se včasih razlagajo tudi malce bolj metaforično. Če lahko vidimo vrata, naj bi namreč lažje videli tudi vse priložnosti, ki nam jih ponuja življenje, hkrati pa naj bi bili bolj odprti za pozitivno energijo.

- Oglas -
Feng shui spalnica

Pomembna tudi okna in stene …

Poleg pozicije vrat morate upoštevati tudi to, kje so okna. Strokovnjaki za feng shui odsvetujejo postavitev postelje tik pod okno. To velja še posebej za stanovanja v pritličju. Tudi to je seveda povezano z občutkom varnosti – če je postelja zelo blizu okna, je občutek varnosti manjši, obenem pa tudi občutek zasebnosti, ne glede na to, ali uporabljamo senčila za okna ali ne. Ne gre namreč nujno za »realno nevarnost«, ampak za nezavedne občutke, povezane z določenimi postavitvami postelje.

Pomembno je tudi to, da je vzglavje postelje tik ob steni, saj imamo tako občutek večje stabilnosti. Po drugi strani pa ni dobro, da je katera koli izmed posteljnih stranic prislonjena ob steno. Ob vsaki strani naj bi bilo vsaj malce prostora, na primer za nočno omarico. To omogoča prost pretok energije, obenem pa naj bi vplivalo celo na partnerske odnose – že obstoječe ali prihodnje. Če je postelja postavljena tako, da je na vsaki strani približno enako prostora, lahko to pripomore k bolj harmoničnim partnerskim odnosom.

Kaj pa, če v spalnici ni dovolj prostora?

Zaplete se lahko sicer pri tistih, ki imajo za spalnico na voljo zelo majhen prostor. V takšnih primerih se je namreč težko izogniti temu, da bi bila ena stran postelje tik ob steni. V tem primeru si lahko pomagate tako, da ob steno postavite ogledalo (podobno lahko naredite, če ni možno postaviti postelje tako, da bi videli vrata), vendar ta rešitev ni optimalna. Če je le mogoče, torej poskušajte pustiti nekaj prostora med stranico postelje in steno, četudi gre le za nekaj centimetrov.

Preberite še: 5 nasvetov feng shuja za srečnejši dom

NAJNOVEJŠE