Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.

Ali vas občasno preseneti nadpovprečno močna menstruacija?

Menstruacije so večinoma precej šibke, spremljajoči »simptomi« pa mili, občasno pa vas kljub temu preseneti zelo močna menstruacija.

Narava lahko poskrbi za bistveno manj zastrašujoče bolnišnice

Profesorica krajinske arhitekture se je posvetila vprašanju, kako narediti bolnišnice bolj prijazne za obiskovalce.

Helena Ošep: Klepet ob skodelici alpskega čaja

Helena Ošep se ukvarja s pripravo čajnih mešanic, ki so posebne zaradi izrazite arome, značilne za rastlinje alpskega okolja.

Znanstveniki razglasili najlepši vonj na svetu

Podobno kot se razlikuje naš okus, se razlikuje tudi naše dojemanje različnih vonjev.
Feng Shui5 nasvetov feng shuja za srečnejši dom

5 nasvetov feng shuja za srečnejši dom

MORDA VAS ZANIMA

Feng shui temelji na starodavni kitajski filozofiji, katere rdeča nit je ustvarjanje harmonije med ljudmi in njihovim okoljem. Pet preprostih pravil te starodavne modrosti lahko vnesete tudi v svoj dom. Preverite, kaj vam svetujejo mojstri feng shuja in čemu se je bolje izogniti, če želite radosten in srečen dom.

- Oglas -

Feng shui nasveti

  1. Za 10 minut odprite vsa vrata in okna

Prvi nasvet mojstrov feng shuja je ta, da za deset minut dnevno odprete vsa okna in vrata (če vam vreme in temperature to seveda dopuščajo). Po feng shuju tok svežega zraka namreč odpravlja statično energijo. Tak prepih bo koristil tudi temu, da se boste znebili pajčevin.

  1. Imejte dostop do vseh predalov in omar

Pomembno je, da lahko odprete vse predale in vsa vrata omar, ne da bi pri tem morali kaj odmakniti ali prestaviti. V nasprotnem primeru poskrbite, da prostori v vašem stanovanju ne bodo »blokirani«. Če naslonjač stoji na poti predalu, ki se zaradi njega na odpre, ga enostavno prestavite.

  1. Očistite okna in popravite škripajoča tla

Po feng shuiu nam dom ne bi smel ustvarjati nobene frustracije. Če na tleh vedno zaškripa deščica, ko stopite nanjo, jo fiksirajte. Če so okna umazana in motijo vaš pogled, jih očistite. Vsaka drobna frustracija lahko sčasoma namreč preraste v veliko težavo, ki začne zavirati neko področje vašega življenja, uči feng shui.

  1. Pomembna so vhodna vrata
- Oglas -

Glavni element feng shuja je energija chi in njen pretok znotraj, okrog in zunaj doma. Prav zato je vhod v dom za feng shui izrednega pomena. Nikoli ne sme biti blokiran s strani čevljev, koles, otroških vozičkov ipd. Del dobrega feng shuja je tudi lep predpražnik. Ko vstopate v stanovanje, se morate počutiti mirno in srečno. Če vas ob vstopu v dom karkoli zmoti oziroma frustrira, npr. trda in nerodna ključavnica, nezmožnost pravilnega odpiranja vrat ipd., to popravite.

  1. Ogledalo lahko spremeni sobo

Dodajanje ogledala lahko v sobo vnese svetlobo, ki je v prostoru primanjkuje. Po feng shuju ogledalo ne bi smelo biti postavljeno nasproti vrat, saj bo vso akumulirano energijo »odbilo« iz stanovanja. Postavljeno naj bo čim dlje od vhodnih vrat, ne nasproti postelje in niti nasproti štedilnika, ki predstavlja močno ognjeno energijo. Biti mora nepoškodovano in uokvirjeno, postavite pa ga tako, da odseva nekaj, kar je za vas zelo pomembno ali ima posebno vrednost, še svetujejo mojstri feng shuja.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×