0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Feng Shui5 nasvetov feng shuja za srečnejši dom

5 nasvetov feng shuja za srečnejši dom

MORDA VAS ZANIMA

Feng shui temelji na starodavni kitajski filozofiji, katere rdeča nit je ustvarjanje harmonije med ljudmi in njihovim okoljem. Pet preprostih pravil te starodavne modrosti lahko vnesete tudi v svoj dom. Preverite, kaj vam svetujejo mojstri feng shuja in čemu se je bolje izogniti, če želite radosten in srečen dom.

- Oglas -

Feng shui nasveti

  1. Za 10 minut odprite vsa vrata in okna

Prvi nasvet mojstrov feng shuja je ta, da za deset minut dnevno odprete vsa okna in vrata (če vam vreme in temperature to seveda dopuščajo). Po feng shuju tok svežega zraka namreč odpravlja statično energijo. Tak prepih bo koristil tudi temu, da se boste znebili pajčevin.

  1. Imejte dostop do vseh predalov in omar

Pomembno je, da lahko odprete vse predale in vsa vrata omar, ne da bi pri tem morali kaj odmakniti ali prestaviti. V nasprotnem primeru poskrbite, da prostori v vašem stanovanju ne bodo »blokirani«. Če naslonjač stoji na poti predalu, ki se zaradi njega na odpre, ga enostavno prestavite.

- Oglas -
  1. Očistite okna in popravite škripajoča tla

Po feng shuiu nam dom ne bi smel ustvarjati nobene frustracije. Če na tleh vedno zaškripa deščica, ko stopite nanjo, jo fiksirajte. Če so okna umazana in motijo vaš pogled, jih očistite. Vsaka drobna frustracija lahko sčasoma namreč preraste v veliko težavo, ki začne zavirati neko področje vašega življenja, uči feng shui.

  1. Pomembna so vhodna vrata

Glavni element feng shuja je energija chi in njen pretok znotraj, okrog in zunaj doma. Prav zato je vhod v dom za feng shui izrednega pomena. Nikoli ne sme biti blokiran s strani čevljev, koles, otroških vozičkov ipd. Del dobrega feng shuja je tudi lep predpražnik. Ko vstopate v stanovanje, se morate počutiti mirno in srečno. Če vas ob vstopu v dom karkoli zmoti oziroma frustrira, npr. trda in nerodna ključavnica, nezmožnost pravilnega odpiranja vrat ipd., to popravite.

  1. Ogledalo lahko spremeni sobo

Dodajanje ogledala lahko v sobo vnese svetlobo, ki je v prostoru primanjkuje. Po feng shuju ogledalo ne bi smelo biti postavljeno nasproti vrat, saj bo vso akumulirano energijo »odbilo« iz stanovanja. Postavljeno naj bo čim dlje od vhodnih vrat, ne nasproti postelje in niti nasproti štedilnika, ki predstavlja močno ognjeno energijo. Biti mora nepoškodovano in uokvirjeno, postavite pa ga tako, da odseva nekaj, kar je za vas zelo pomembno ali ima posebno vrednost, še svetujejo mojstri feng shuja.

.

NAJNOVEJŠE