[prijava]
0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaNajboljše alternative suhemu šamponu

Najboljše alternative suhemu šamponu

MORDA VAS ZANIMA

Suhi šamponi so postali v zadnjih letih zelo razširjeni. Verjetno si nihče ne želi hoditi po svetu z mastnimi lasmi, vendar za umivanje včasih preprosto zmanjka časa – ali pa se želimo izogniti zelo pogostemu umivanju las z vodo in klasičnim šamponom. In tu pridejo na vrsto suhi šamponi, ki so lahko v mnogih situacijah izredno praktični. Osnovna ideja suhega šampona je zelo preprosta. Pri njihovi izdelavi se uporabljajo snovi, ki so znane po tem, da absorbirajo odvečno maščobo. Pogosto pa vsebujejo suhi šamponi tudi dišave, ki poskrbijo za lepši vonj vaših las.

- Oglas -

Prav zaradi preprostosti delovanja suhega šampona lahko podoben učinek dosežemo z mnogimi drugimi pripomočki oziroma sestavinami. Verjetno imate večino izmed teh sestavin že doma. Če se vam kdaj zgodi, da vam zmanjka suhega šampona, ko bi ga najbolj potrebovali, boste odslej hitro našli alternativno rešitev!

Naravni šampon

Moka

Naše babice so si v časih, ko suhi šampon še ni obstajal v obliki, kot jo poznamo danes, pogosto pomagale kar z moko. To je bil torej eden prvih »suhih šamponov«. Moka odlično absorbira maščobo. Poskusite lahko z različnimi vrstami moke, da ugotovite, katera je tista, ki najbolj ustreza barvi in teksturi vaših las. Poleg tega, da bo moka vpila odvečno maščobo, bo poskrbela tudi za malce večji volumen vaše pričeske.

Koruzni škrob

Odlična alternativa suhemu šamponu je lahko tudi koruzni škrob. Gre namreč za snov, ki je zelo uspešna pri absorpciji maščob in različnih nečistoč. Koruzni škrob preprosto razporedite po laseh – seveda se osredotočite predvsem na predel v bližini lasišča – in pustite delovati. Običajno zadostuje že nekaj minut. Lase nato otrite z brisačo in jih razčešite, da odstranite ostanke škroba.

Pecilni prašek

- Oglas -

Verjetno imamo pri kupovanju pecilnega praška večinoma v mislih predvsem eno možnost uporabe – s tem seveda ciljamo na peko slaščic. Vendar vas lahko vrečica ali dve pecilnega praška rešita v jutrih, ko ste vstali prepozno, da bi imeli čas za umivanje las. Tudi v tem primeru si lahko obetate več volumna, vaši lasje pa bodo imeli poleg tega tudi prijetnejši vonj.

Otroški puder

Mnogi suhi šamponi imajo pravzaprav podobno osnovno sestavo kot otroški puder. Tako gre za resnično izvrstno alternativo v trenutkih, ko pri roki nimate svojega najljubšega suhega šampona. Običajno je otroški puder tudi cenejša alternativa, učinek pa je zelo podoben.

Kakav

Danes je ponudba suhih šamponov že precej raznolika. Tako obstajajo tudi posebni suhi šamponi, namenjeni ljudem s temnejšimi lasmi. Če so vaši lasje temni, je namreč včasih težko povsem odstraniti svetel suhi šampon. Na to morate biti pozorni tudi pri iskanju naravnih alternativ. Za tiste s temnejšim odtenkom las je tako še posebej dobra izbira kakav. Seveda lahko kakav kombinirate tudi z drugimi sestavinami, na primer s koruznim škrobom, da dobite optimalen odtenek. Za lepši vonj priporočamo, da dodate še malce cimeta.

Soda bikarbona

Verjetno gre za eno najbolj vsestransko uporabnih snovi, ki obstajajo – tako ni posebej presenetljivo, da nam lahko pride prav tudi kot alternativa suhemu šamponu. V mislih imamo seveda sodo bikarbono. Tudi ta je lahko namreč izjemno priročna, ko vam zmanjka časa za »klasično« umivanje las.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji. Podrobne informacije in nastavitve: nastavitve .
V redu
Več ×
×