0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaNajboljša živila za čiščenje krvi

Najboljša živila za čiščenje krvi

MORDA VAS ZANIMA

Kri ima v našem telesu izjemno pomembno vlogo. Po njej se namreč do celic prenašajo hranilne snovi in kisik. Brez krvi torej ni življenja. Prav zato pa je pomembno, da skrbite za to, da se v vaši krvi ne nakopiči preveč škodljivih snovi, čemur se je v sodobnem svetu včasih težko izogniti. Vsakodnevno smo namreč izpostavljeni onesnaženemu zraku, agresivnim čistilom, kozmetičnim izdelkom ipd., h kopičenju strupenih snovi v telesu in s tem tudi v krvi pa lahko prispevajo tudi naše slabe navade, na primer uživanje večjih količin procesirane hrane ali pomanjkanje gibanja.

- Oglas -

Na srečo pa lahko z določenimi ukrepi spodbudite proces čiščenja krvi. Pri tem si lahko zelo uspešno pomagate tudi z določenimi živili. Za ohranjanje zdrave krvi je sicer najpomembnejše, da poskrbite za zdrava jetra in ledvice. Pri naravnem čiščenju krvi pa se je smiselno osredotočiti tudi na živila s protibakterijskim in protivirusnim delovanjem.

Česen

Česen

Eno izmed najboljših živil za naravno čiščenje oziroma razstrupljanje krvi je zagotovo česen. Izsledki nekaterih študij kažejo, da lahko česen pomaga celo pri odstranjevanju delcev škodljivih težkih kovin iz krvi. Še posebej izrazit učinek naj bi bilo sicer mogoče doseči s prehranskimi dopolnili na osnovi česna, saj je tu koncentracija koristnih snovi najvišja. Poleg tega pa česen prispeva k razstrupljanju krvi tudi tako, da pomaga ščititi jetra pred strupenimi snovmi. Svetujemo vam, da česen najprej sesekljate, nato pa počakate približno 10 minut, preden ga zaužijete. Tako se bo sprostilo največ alicina, verjetno najpomembnejše zdravilne učinkovine v česnu, ki velja za enega najboljših naravnih antibiotikov.

Zelenolistna zelenjava

Pri čiščenju krvi si lahko zelo uspešno pomagate tudi z različnimi vrstami zelenolistne zelenjave, bogatega vira klorofila, ki je med drugim znan prav po tem, da pomaga prečistiti našo kri. Poleg tega pa je zelenolistna zelenjava izjemno bogata z antioksidanti, ki bodo prav tako pospešili proces razstrupljanja. Obenem veljajo mnoge vrste zelenolistne zelenjave za zelo dober rastlinski vir železa. Tako lahko več zelenolistne zelenjave na vašem krožniku pomeni tudi manjše tveganje za slabokrvnost.

- Oglas -
regrat

Regrat

Izvleček regrata vsebuje antioksidante, ki se pogosto uporabljajo za naravno čiščenje oziroma razstrupljanje krvi. Poleg tega pa regrat vsebuje večje količine vitaminov A, B, C in K. Vsi našteti vitamini pa so zelo pomembni za zdravo kri. Pripravki na osnovi regrata se pogosto uporabljajo tudi kot naravna pomoč našim jetrom in ledvicam. Delujejo namreč diuretično, kar pomeni, da pomagajo pri odvajanju vode oziroma urina iz telesa – s tem pa tudi pri odvajanju strupenih snovi. Več si preberite tukaj.

Jabolčni kis

Obstaja ogromno možnosti za uporabo jabolčnega kisa, ko gre za podporo našemu zdravju. Med drugim si lahko z jabolčnim kisom pomagate tudi pri čiščenju krvi. V kakovostnem, nefiltriranem jabolčnem kisu najdemo snovi, ki pomagajo preprečevati pretiran razrast škodljivih mikroorganizmov in okužbe v telesu. Antioksidanti v jabolčnem kisu pa poskrbijo tudi za bolj zdrava jetra in ledvice, kar bo imelo pozitiven vpliv tudi na vašo kri.

jabolcni kis 1

Rdeča pesa

Tudi v pesi se nahajajo snovi, ki lahko pomagajo vašim jetrom in poskrbijo za naravno čiščenje krvi. Ko v prehrano vključimo več pese, se v jetrih poveča količina encimov, ki delujejo kot antioksidanti. Poleg tega pa lahko večje količine rdeče pese v prehrani pomagajo pri zniževanju krvnega tlaka in ravni škodljivega holesterola v krvi. Omeniti pa je treba tudi protivnetno delovanje rdeče pese oziroma snovi, ki jih vsebuje.

Kajenski poper

Za kri koristne snovi pa je mogoče najti tudi v različnih začimbah. Verjetno ena najboljših izbir je kajenski poper, ki vsebuje kapsaicin. Gre za snov z izjemno močnim protivnetnim in protibolečinskim učinkom, ki lahko pomaga tudi pri čiščenju krvi, obenem pa je kajenski poper znan tudi po tem, da pospešuje prekrvavitev.

rdeca pesa

Peteršilj

Kot je znano, je peteršilj eden najboljših naravnih diuretikov, kar je koristno tudi za prečiščevanje krvi. Zanimivo je, da naj bi tudi peteršilj pomagal našemu telesu, da se znebi škodljivih težkih kovin. Čeprav gre torej po eni strani za zelo preprosto, vsakdanje zelišče, pa blagodejnih vplivov peteršilja na naše zdravje nikakor ne bi smeli podcenjevati.

- Oglas -

Borovnice

Borovnice veljajo za enega najboljših virov antioksidantov – snovi, ki ščitijo naše celice pred oksidativnim stresom, s tem pa tudi pred mnogimi resnimi boleznimi. Redno uživanje borovnic je tako lahko izjemno koristno za zdravje – pomeni lahko celo manjše tveganje za različne vrste raka. Med drugim pa bodo borovnice pripomogle tudi k čiščenju krvi.

.

NAJNOVEJŠE