Preprost trik za vse, ki zvečer težko zaspite

Koliko časa običajno mine od vašega odhoda v posteljo do trenutka, ko potonete v zaslužen spanec?

Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.

Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.
Zdravje & prehranaNajbolj pogosti skriti viri sladkorja

Najbolj pogosti skriti viri sladkorja

MORDA VAS ZANIMA

Ste prepričani, da danes niste zaužili še nič sladkorja? Morda se niti ne zavedate, da ste v svoje telo že vnesli kar precejšno mero tega tihega ubijalca 21. stoletja, saj se sladkor skriva tudi v tistih izdelkih, kjer ga morda sploh ne bi pričakovali. Preverite, s čim ste morda po pomoti posladkali svoj dan.

- Oglas -

Skriti viri sladkorja

Jutranji kosmiči

Večini ljudi se zjutraj mudi in bolj malo časa namenijo skrbi za to, kaj bodo na mizo postavili za zajtrk. Večinoma je tako med bolj priljubljenimi zajtrki skleda s kosmiči, ki pa so velikokrat vir sladkorja. Analize kažejo, da je v večini kosmičev kar tretjina sladkorja, zato bodite pri nakupu kosmičev izjemno previdni, še posebej pozorni pa bodite pri posebnih pakiranjih za otroke. Zajtrk tako skrbno načrtujte in pripravite svoje kosmiče, za kar ne potrebujete veliko časa. Združite ovsene kosmiče, lanena semena, orehe,… Pustite domišljiji prosto pot.

Omake za testenine

V pol skodelice kupljene omake za testenine se skriva približno 11g sladkorja. Z dodajanjem sladkorja namreč mnogokrat prikrivajo okus poceni nekakovostnih uporabljenih sestavin. Če se le da, se izognite vnaprej pripravljenim omakam za testenine in se poigrajte s svežo zelenjavo in začimbami, ki bodo blagodejno delovale na vaše počutje.

Beljakovinske tablice

Ponoven razmah doživljajo beljakovinske ploščice, saj se vedno bolj zavedamo potrebe po beljakovinah, te so namreč pomembne za sijoče lase in nohte, zdrave kosti, mišice ter sodelujejo pri nastajanju in uravnavanju hormonov. Industrijsko pripravljene beljakovinske ploščice pa lahko vsebujejo celo do 27g sladkorja. Pazljivo torej pri izbiri.

Vnaprej pripravljene juhe in kruh

- Oglas -

Industrijsko pripravljene juhe lahko podobno kot omake vsebujejo veliko sladkorja in ostalih ojačevalcev okusa. Juho tako raje pripravite sami. Nevarnost skritega sladkorja je tudi v kruhu, zato bodite pozorni tudi pri njegovem nakupu.

Nevarnost tudi rafiniran koruzni sirup

Veliko industrijsko predelanih živil vsebuje fruktozo, vendar ta ni pridobljena iz sadja, temveč iz rafiniranega koruznega sirupa. Koruzni sirup z večjo vrednostjo fruktoze je glede na raziskave še slabši in še bolj pospeši pridobivanje telesne teže kot navaden sladkor. Strokovnjaki so prav tako ugotovili, da dolgoročno uživaje takšnega sladkorja vodi do debelosti, saj dviga raven trigliceridov oziroma telesne maščobe.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×