[prijava_mob]
[prijava]
0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

RubrikeZanimivostiSo različni nadomestki obroka res to, kar trdijo, da so?

So različni nadomestki obroka res to, kar trdijo, da so?

MORDA VAS ZANIMA

Dopolnila beljakovin v prahu niso noben bavbav, pravzaprav so lahko zelo priročen in v primeru sirotke nadvse zdrav primer hrane. Dober izolat ali koncentrat sirotke postreže s preko 90 % čistih beljakovin, je praktično brez ogljikovih hidratov (sladkorja nasploh), vsebuje pa tudi zelo malo maščob. Kot prehranski strokovnjak bi takšen produkt absolutno podprl in ga priporočil svojim strankam.

- Oglas -

Beljakovinski napitek nadomestilo obroka

Vendar pa na trgu obstaja kar precej različnih nadomestkov obroka, ki so po sestavi nemalokrat podobni kar navadnemu mleku. Večinoma jih sestavlja posneto mleko (90 %), v njih najdemo še mlečne beljakovine (8 %), manj masten kakav v prahu (1,5 %) …

9/10 takega izdelka torej predstavlja navadno mleko v prahu! V lični embalaži se torej prodaja močno poveličano čokoladno mleko, ki poleg dobre mere beljakovin (50 gramov na stekleničko) vsebuje še kar dve jušni žlici sladkorja (20 gramov).

Če povzamem: Merila, da je hrana vse, kar v sebi nosi nekakšno kalorično vrednost, teoretično pije vodo. Ampak po takšnih merilih bi hrana bila tudi stiropor. No, lepo prosim, da takšnega merila res ne sprejmemo. Svojo hrano raje ocenjujmo po količini hranil, ki jih določeno živilo lahko ponudi v naravnem stanju.

- Oglas -

Nikoli mi ne bo jasno, zakaj bi nekdo v dobri veri zavračal, ali, huje, nadomeščal blaginjo matere Narave. In tovrstni izdelki, ki sem se jih dotaknil zgoraj, niso popolnoma nič drugega kot navadni triki, iluzije. Skratka, okrog njih je veliko pompa in blišča – a le do takrat, ko človek ne razkrije plitkega ozadja.

Ne pozabite, da brokoli ne potrebuje oglaševanja, pa vsi vemo, kako zdrav je. Prav tako sardine, olive, kislo zelje, borovnice in kopica drugih čudovitih živil, ki jih je v zadnjem času različna »super hrana« kar malo zasenčila. Če že smo to, kar jemo, ne bodimo nenaravni, manjvredni in domišljavi.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji. Podrobne informacije in nastavitve: nastavitve .
V redu
Več ×
×