Migrene lahko povečajo nevarnost za zaplete med nosečnostjo

Z migrenami se spopada kar približno 20 odstotkov žensk v rodni dobi. Raziskovalci so bili pozorni na najbolj tipične zaplete, povezane z nosečnostjo.

Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.

Marko Slapnik: »Prevajam jezik narave v govorico ljudi«

Težko je v le nekaj odstavkih opisati, s čim vse se ukvarja Marko Slapnik, vedno nasmejani gospod, ki vsakogar zlahka začara s svojo pozitivno energijo in širi svoje navdušenje nad naravo in Solčavskim, od koder prihaja.

Kako nevarni so v resnici sončni žarki?

Večina ljudi se iskreno začudi, ko izvedo, da so tudi sončni žarki, ki jih dobimo pri delu na vrtu, na sprehodu, na kolesu ali v gorah, prav tako škodljivi.

Meditacija lahko pomaga pri hitrejšem prepoznavanju napak

Ali ste pogosto površni in pozabljivi? Hiter vsakodnevni tempo je pogosto kriv za to, da naredimo precej več napak, kot bi jih sicer.

Doma narejeni pripravki za zatiranje škodljivcev na vrtu

V naravi lahko naberemo rastline, iz katerih sami naredimo pripravke, naravna škropiva oziroma sredstva za boj proti škodljivcem na vrtu.

9 trikov za učinkovitejše čiščenje preprog

Vzdrževanje oziroma čiščenje preprog je precej zahtevno. Zgolj sesanje običajno ne zadostuje.

Srednja leta kot priložnost za nov začetek

Morda se zdi, da so srednja leta prepozna za nove začetke, toda to nikakor ne drži.
RubrikeZanimivostiSo različni nadomestki obroka res to, kar trdijo, da so?

So različni nadomestki obroka res to, kar trdijo, da so?

MORDA VAS ZANIMA

Dopolnila beljakovin v prahu niso noben bavbav, pravzaprav so lahko zelo priročen in v primeru sirotke nadvse zdrav primer hrane. Dober izolat ali koncentrat sirotke postreže s preko 90 % čistih beljakovin, je praktično brez ogljikovih hidratov (sladkorja nasploh), vsebuje pa tudi zelo malo maščob. Kot prehranski strokovnjak bi takšen produkt absolutno podprl in ga priporočil svojim strankam.

- Oglas -

Beljakovinski napitek nadomestilo obroka

Vendar pa na trgu obstaja kar precej različnih nadomestkov obroka, ki so po sestavi nemalokrat podobni kar navadnemu mleku. Večinoma jih sestavlja posneto mleko (90 %), v njih najdemo še mlečne beljakovine (8 %), manj masten kakav v prahu (1,5 %) …

9/10 takega izdelka torej predstavlja navadno mleko v prahu! V lični embalaži se torej prodaja močno poveličano čokoladno mleko, ki poleg dobre mere beljakovin (50 gramov na stekleničko) vsebuje še kar dve jušni žlici sladkorja (20 gramov).

Če povzamem: Merila, da je hrana vse, kar v sebi nosi nekakšno kalorično vrednost, teoretično pije vodo. Ampak po takšnih merilih bi hrana bila tudi stiropor. No, lepo prosim, da takšnega merila res ne sprejmemo. Svojo hrano raje ocenjujmo po količini hranil, ki jih določeno živilo lahko ponudi v naravnem stanju.

- Oglas -

Nikoli mi ne bo jasno, zakaj bi nekdo v dobri veri zavračal, ali, huje, nadomeščal blaginjo matere Narave. In tovrstni izdelki, ki sem se jih dotaknil zgoraj, niso popolnoma nič drugega kot navadni triki, iluzije. Skratka, okrog njih je veliko pompa in blišča – a le do takrat, ko človek ne razkrije plitkega ozadja.

Ne pozabite, da brokoli ne potrebuje oglaševanja, pa vsi vemo, kako zdrav je. Prav tako sardine, olive, kislo zelje, borovnice in kopica drugih čudovitih živil, ki jih je v zadnjem času različna »super hrana« kar malo zasenčila. Če že smo to, kar jemo, ne bodimo nenaravni, manjvredni in domišljavi.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×