0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaNad vnetje ušes s česnom in olivnim oljem

Nad vnetje ušes s česnom in olivnim oljem

MORDA VAS ZANIMA

Česen velja za eno najmočnejših naravnih zdravil – zelo učinkovit je pri uničevanju bakterij, obenem pa je uspešen tudi v boju z virusi in glivicami. Tako se uporablja za premagovanje številnih okužb, pa tudi pri težavah, kot so povišan krvni tlak in izpadanje las. Obstaja tudi ogromno znanstvenih študij, ki potrjujejo izjemno zdravilnost česna.

- Oglas -

Vnetje ušes: simptomi, bolečine

Izjemna kombinacija sestavin za hitro olajšanje

V tradicionalni medicini je česen znan tudi kot odlična izbira za pomoč pri vnetju ušes – še posebej v kombinaciji z olivnim oljem. Ker za težavo pogosto niso krive bakterije, ampak virusi, jemanje antibiotikov ni najbolj smiselno, še posebej z upoštevanjem možnih nezaželenih stranskih učinkov. Običajno vnetje ušes v nekaj dneh izzveni samo od sebe – da pa bi proces malce pospešili, si lahko pomagate s pripravkom iz česna in olivnega olja, ki ga predstavljamo v nadaljevanju.

Čeprav je česen izjemno močan že sam po sebi, lahko skupaj z olivnim oljem poskrbi za še hitrejše rezultate. Olivno olje namreč vsebuje polifenole – močne antioksidante, ki pomagajo pri ublažitvi vnetja. Pred uporabo tega naravnega pripravka za lajšanje simptomov vnetja ušes se prepričajte le, da bobnič ni poškodovan. Če je prisotna bolečina, je bobnič načeloma v normalnem stanju – poškodba bobniča namreč pogosto pomeni, da izgine tudi občutek za bolečino. 

- Oglas -

Vnetje ušes

Sestavini, ki ju potrebujete

  • 1 strok nasekljanega česna in
  • 2 žlici olivnega olja.

Navodila za pripravo in uporabo 

V manjši ponvi ali nad vodno paro segrejte sesekljan česen. Nato rahlo segrevajte še približno 20 minut, pri zelo nizki temperaturi, da se lahko koristne snovi iz česna izločijo v olivno olje. Zdaj lahko mešanico precedite. Počakajte, da se česnovo olje ohladi na temperaturo, približno podobno tisti, ki jo ima naše telo, preden v uho nakapljate kapljico ali dve tega pripravka. Blagodejni učinek običajno nastopi nemudoma. Priporočljivo je, da mešanico porabite najpozneje v 24 urah. Če želite nadaljevati z njeno uporabo, raje zavrzite staro in pripravite novo.

Kadar imate malce več časa oziroma ne želite segrevati olja, lahko nasekljan česen enostavno prelijete z olivnim oljem, počakate približno 3 ure, nato pa pripravek uporabite, kot je opisano zgoraj. Še ena od možnosti pa je, da nasekljan česen enostavno položite na sredino gaze oziroma bombažne krpe. Zvijte in položite na uho, ki vam povzroča težave, za vsaj 30 minut. Ta metoda sicer ni tako učinkovita kot neposredna uporaba česnovega olja, vendar je boljša možnost, če ne veste, ali je vaš bobnič zares nepoškodovan.

.

NAJNOVEJŠE