0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Ekologija & OkoljeMisija: Zeleno

Misija: Zeleno

MORDA VAS ZANIMA

BTC City, danes najpomembnejše slovensko poslovno, nakupovalno, rekreativno – zabaviščno in kulturno središče postaja pomembno gonilo zelene preobrazbe Slovenije.  Vodstvo družbe se je letos odločilo za izvedbo strateškega projekta Misija: Zeleno.

- Oglas -

Skupaj z marketinško agencijo, specializirano za trajnostni razvoj, Fit media d.o.o., so razvili celostno strategijo, s katero se bo BTC City postopno preobražal v zeleno mesto. Strategija je integralna, saj vključuje vse strateške javnosti. Pomembno je, da je zgodba akcijska in motivacijska.  Povzeli so jo z dvema besedama: misija in zeleno. Misija vključuje akcijo, drznost, pogum, vztrajnost in sodelovanje. Zelena barva pa simbolizira upanje in rast. Cilj misije je ZELENO mesto na vseh segmentih. S tem soustvarjajo zeleno prestolnico in zeleno državo.

Misija: zeleno

BTC je EKO!

  • Misija: Zeleno vključuje več področij. Med najpomembnejšimi so upravljanje z odpadki, energetska učinkovitost, odgovorno ravnanje z vodo, trajnostni promet, varnost in druga področja družbene odgovornosti.
  • V BTC-ju odpadke skrbno ločujejo (več kot 60 %). Vzpostavili so sistem sprotnega pobiranja in ločevanja odpadkov, imajo svoje ekološke postaje in stiskalnice odpadkov. V Centralni ekološki postaji odpadke ločujejo na kar 24 frakcij.
  • Načrtno znižujejo porabo energije. Zamenjujejo energijsko neučinkovito razsvetljavo z LED tehnologijo. Tako prihranijo več kot 500 tisoč KWH letno in zmanjšajo za več kot 200 ton izpustov ogljikovega dioksida. Samo za reklamne panoje so tako zmanjšali porabo električne energije kar za 20-krat. Junija 2012 so postavili že tretjo lastno sončno elektrarno. Vse tri sončne elektrarne skupaj proizvedejo že blizu dva milijona kWh električne energije na leto.
  • Z vodo ravnajo varčno in preudarno. Za potrebe dopolnjevanja vode v bazene uporabljajo vrtino, kjer lahko mesečno načrpajo do 3.500 kubičnih metrov vode.
  • Zeleni promet: Na območju BTC City Ljubljana vozi brezplačni city bus, imajo pa tudi novo električno vozilo, namenjeno odvažanju različnih odpadkov. Za polnjenje svojega akumulatorja porabi zgolj 18 kWh električne energije, kar zadostuje za 80 prevoženih kilometrov.
.

NAJNOVEJŠE