0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaIzdelajte mazilo, ki vas bo zazibalo v sladek spanec

Izdelajte mazilo, ki vas bo zazibalo v sladek spanec

MORDA VAS ZANIMA

Eterično olje sivke in eterično olje cedrovine spadata med najbolj pomirjajoča eterična olja. Tako gre za odlični sestavini za izdelavo mazila, ki vam lahko zagotovi bistveno boljši spanec.

- Oglas -

Recept za mazilo, ki ga najdete v nadaljevanju, vključuje tako eterično olje sivke kot eterično olje cedrovino, za osnovo pa so uporabljena izjemno vlažilna in hranilna olja ter masla, po zaslugi katerih je mazilo tudi odlično za nego zelo suhe, srbeče kože, ki se pogosto lušči. Poskrbelo bo za izjemno mehko, dobro navlaženo kožo, oskrbljeno z najrazličnejšimi esencialnimi hranili.

Mazilo za boljši spanec z dodatkom eteričnega olja cedrovine in eteričnega olja sivke je odličen dokaz za to, da so lahko naravne metode izjemno koristne pri premagovanju blažjih težav s spanjem. Aromaterapija tik pred odhodom v posteljo ali v postelji vas sprosti in vam pomaga pri tem, da odmislite skrbi, ki se kopičijo čez dan. Posledično pa lahko zaspite nadpovprečno hitro.

Sestavine

  • ½ skodelice kokosovega olja
  • ¼ skodelice kakavovega masla
  • ¼ skodelice karitejevega masla
  • 20 kapljic eteričnega olja sivke
  • 20 kapljic eteričnega olja cedrovine
  • 1 žlička olja z vitaminom E (opcijsko)

Navodila

V ognjevarno skledo dodajte kokosovo olje ter karitejevo in kakavovo maslo. Skledo nato postavite nad lonec, napolnjen z manjšo količino vode. Počasi segrevajte, da se maščoba popolnoma raztopi in poveže. Občasno premešajte.

- Oglas -

Prilijte 20 kapljic eteričnega olja sivke in 20 kapljic eteričnega olja cedrovine, po želji pa še olje z vitaminom E. (Vitamin E je naravni konzervans, kar pomeni, da lahko podaljša uporabnost mazila, ki bo tako zdržalo najmanj 6–12 mesecev.)

Mešanico olj nato prelijte v posodo ročnega mešalnika. Počakajte, da se ohladi in strdi, nato pa jo s pomočjo ročnega mešalnika stepite, da dobite puhasto, kremasto zmes.

Mazilo shranjujte v steklenem kozarcu, pri čemer pazite, da ne bo neposredno izpostavljeno sončni svetlobi.

Dodatni napotki

Pred spanjem v kožo na stopalih in nogah vtrite manjšo količino mazila. Če je vaša koža zelo suha, lahko mazilo uporabite tudi na drugih območjih. Če je mazilo za vas pretežko oziroma če je vaša koža nagnjena k čezmernemu maščenju, vendar želite mazilo kljub temu uporabiti tudi na drugih delih telesa, pa vam svetujemo, da del kokosovega olja nadomestite s šipkovim ali jojobinim oljem. Mazilo tako ne bo mašilo por. Po želji ga lahko uporabite celo za nego kože na obrazu.

- Oglas -

Pazite, da boste mazilo iz kozarca vedno jemali s čistimi rokami, saj bo rok uporabnosti tako precej daljši.

Mazilo je praviloma primerno tudi za otroke, toda če veste, da ga boste uporabljali tudi na otrocih, vam priporočamo, da količino uporabljenih eteričnih olj prepolovite. Zadostuje torej 10 kapljic eteričnega olja cedrovine in 10 kapljic eteričnega olja sivke. Pri tem upoštevajte, da je izdelke, ki vsebujejo eterična olja, vedno dobro preizkusiti na manjšem delčku kože – ne glede na to, ali gre za otroke ali za odrasle. Tako se namreč prepričamo, da koža izdelek dobro prenaša (če opazite nezaželeno reakcijo, je bolje uporabiti drugo vrsto eteričnega olja ali eterično olje še malce razredčiti).

Za boljši spanec so lahko koristna tudi druga eterična olja. Če vam vonj sivke in/ali cedrovine ne ustreza, lahko preizkusite druga eterična olja in odkrijete kombinacijo, ki bo najprimernejša za vas. Med najboljša eterična olja za spopadanje z nespečnostjo in za mirnejšo noč denimo spadajo še eterično olje dišeče kanange (ylang ylang), eterično olje kamilice, eterično olje bergamotke, eterično olje majarona, eterično olje baldrijana in eterično olje muškatne kadulje.

.

NAJNOVEJŠE