Najboljša leta? Med 30. in 34. letom starosti!

Mnenja o tem, katera so najboljša leta človekovega življenja, so seveda zelo subjektivna.

Ali lažnim novicam nasedajo samo starejši ljudje?

Prepričanje, da lažnim novicam nasedajo predvsem starejši ljudje, je zelo razširjeno. Ali gre pri tem za upravičeno stališče ali zgolj za predsodek?

Aktivno poslušanje – osnova uspešne komunikacije

Čeprav se vam morda zdi, da poslušate sogovornika, so standardi za aktivno poslušanje, ki je osnova uspešne komunikacije, precej visoki.

Ščetkanje zob pred zajtrkom ali po zajtrku?

Kdaj si običajno lotite ščetkanja zob – neposredno po tem, ko se zbudite, torej še pred zajtrkom, ali šele po prvem obroku?

Sam svoj terapevt: 3 vprašanja, ki si jih morate zastaviti vsak dan

Terapija v lastni režiji ima lahko kljub temu ogromno koristi. Omogoča vam nadzor nad čustvi in počutjem.

Protibolečinska sredstva lahko, paradoksno, prispevajo h kroničnim bolečinam

Znano je, da je lahko pogosta uporaba protibolečinskih sredstev problematična. Zdaj pa so raziskovalci odkrili, da ima lahko celo paradoksen učinek.

Onesnaženost okolja kriva že za najmanj 9 milijonov smrti letno

Raziskovalci so ugotovili, da je bila onesnaženost okolja leta 2019 kriva za najmanj 9 milijonov prezgodnjih smrti.

Migrene lahko povečajo nevarnost za zaplete med nosečnostjo

Z migrenami se spopada kar približno 20 odstotkov žensk v rodni dobi. Raziskovalci so bili pozorni na najbolj tipične zaplete, povezane z nosečnostjo.
Zdravje & prehranaMaska za osvežite vaše kože

Maska za osvežite vaše kože

MORDA VAS ZANIMA

Pomanjkanje spanca terja davek na vaši koži in včasih prija maska za osvežitev vaše kože. Le zakaj bi posegali po dragih maskah, če si jo lahko naredite kar doma pa še recept je čisto preprost.

- Oglas -

maska za obraz iz gline

Glavna sestavina maske je zelena glina, ki se v terapevtske namene uporablja precej pogosto, predvsem je odlična za detoksikacijo kože. Kožo namreč regenerira, čisti, napne in poživi, z nje odstranjuje odmrle kožne celice, poskrbi za boljše vsrkavanje hranilnih snovi ter izločanje strupov. Pomaga tudi pri različnih kožnih pomanjkljivostih, kot so zamašene pore, mozolji in vnetja. Primerna je za mastno, normalno in problematično kožo, nekaj več pazljivosti pa je potrebno pri uporabi na suhi in občutljivi koži, saj je zelena glina v primerjavi z drugimi nekoliko bolj »agresivna«.

Potrebujemo:

  • žlico zelene gline,
  • žlička kokosove moke,
  • rumenjak,
  • 3 žličke,
  • 2 kapljici eteričnega olja sivke (če imate občutljivo kožo),
  • 2 kapljici eteričnega olja kamilice (če imate suho kožo),
  • žlička olivnega ali jojobinega olja (če imate suho kožo).

Očistite si obraz s toplo vodo, da odprete pore in odstranite ličila. Nežno si masko nanesite na obraz za 15 minut, dokler se ne posuši, potem pa si jo odstranite z vlažno toplo krpico. Kožo si le še namažite z vašo najljubšo hranilno kremo, za kar se da dobre rezultate pa jo nanašajte dvakrat na teden.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×