[prijava_mob]
[prijava]
0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

ŽivaliMarion Cotillard se je odpovedala morskim parkom

Marion Cotillard se je odpovedala morskim parkom

MORDA VAS ZANIMA

Zagotovo poznate Marion Cotillard, izjemno francosko igralko, ki je prejela tudi oskarja za vlogo Življenje v rožnatem, filmu o življenju ljubljene francoske slavčice Edith Piaf. Za njen najnovejši film Rust and Bone že napovedujejo, da bo uspešnica in celo šušljajo o novi nominaciji za oskarja. Marion pa je od filma odnesla še eno neprecenljivo izkušnjo, ki ji je spremenila življenje. Izkušnja s snemanja filma s kiti ji je dala nov pogled na morski svet. Snemala je namreč s kiti v ujetništvu in čeprav so se akvariji in morski parki povsod po svetu najbrž nadejali dobre reklame, se je Marion obrnila v nasprotno smer. Zaobljubila se je namreč, da ne bo nikdar več obiskala morskih parkov.

- Oglas -

Marion Cotillard

Sporni film

Film, ki pripoveduje zapleteno zgodbo o dveh ljudeh, ki trpita zaradi čustvene in fizične tragedije, je padel pod drobnogled aktivistov za pravice živali zaradi uporabe kitov ubijalcev v ujetništvu. Zaenkrat je tudi ena skupina, Animal Defenders International, pozvala svoje podpornike, naj film v celoti bojkotirajo. »Osupli smo nad dejstvom, da je režiser Jacques Audiard praktično izrazil soglasje za zapiranje ork (kitov ubijalcev) v ujetništvo tako, da je v filmu uporabil živali, ki v ujetništvu nastopajo,« je povedal Jan Creamed, izvršni direktor ADI. »Pozivamo javnost, da bojkotira film Rust and Bone in se zaobljubi, da ne bo obiskovala obratov, ki uporabljajo kite in delfine za zabavo.«

Akvarij

Odpor

Na vprašanje, kako se je počutila med delom s kiti, je Marion priznala, da ji je bila izkušnja precej neprijetna. »Vedno sem čutila odpor do krajev, kjer so živali v ujetništvu,« pravi. »Morala sem se pripraviti do tega, da sem šla skozi izkušnjo kljub temu, da odklanjam ta svet. Ampak imela sem službo, delo, ki sem ga morala opraviti.« Že v maju je povedala, da jo je snemanje precej razburilo, posebej en prizor, pri katerem se je, pravi, kar tresla. »Bila sta dva kita in eden se je precej razjezil name. To je bil edini trenutek, ko sem bila res prestrašena in pretresena, čeprav sem vedela, da sem za steklom popolnoma varna. Celotna ekipa je stala za mano, tako da to ni bila običajna predstava zanjo, zato je ‘zakričala’ name s široko odprtimi čeljustmi. Res me je bilo strah.«

- Oglas -

Sprememba

Zaradi te izkušnje sedemintridesetletna igralka pravi, da sicer spoštuje trenerje, vendar nikoli ne bo mogla razumeti zakaj bi kdo imel živali v ujetništvu. »Raje bi videla kite v njihovem naravnem okolju, ne v bazenu. Nikoli več ne bom šla v morski park.« Govori se tudi, da naj bi v filmu prišlo do nesreče v povezavi s kitom in Marioninim likom, a se o natančnih poškodbah zaenkrat samo ugiba.

Prejšnji članek
Naslednji članek

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji. Podrobne informacije in nastavitve: nastavitve .
V redu
Več ×
×