Preprost trik za vse, ki zvečer težko zaspite

Koliko časa običajno mine od vašega odhoda v posteljo do trenutka, ko potonete v zaslužen spanec?

Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.

Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.
Zdravje & prehranaLubje rdečega bresta pomaga pri številnih težavah s črevesjem

Lubje rdečega bresta pomaga pri številnih težavah s črevesjem

MORDA VAS ZANIMA

Mnogi ljudje ponovno odkrivajo, da je lahko narava pogosto naša največja zdraviteljica. Eden izmed čudovitih darov narave je tudi lubje rdečega bresta (Ulmus rubra), ki je bilo med drugim izjemno cenjeno med prvotnimi prebivalci Amerike. Ko se lubje zmeša z vodo, se ustvari posebna sluz, ki so jo pogosto uporabljali kot mazilo za hitrejše celjenje ran. Seveda pa to ni edini blagodejni vpliv lubja rdečega bresta, ki lahko pomaga pri številnih težavah, še posebej pa pri tistih, povezanih z našim črevesjem oziroma s prebavili.

- Oglas -

Lubje rdečega bresta

Lubje rdečega bresta je med drugim koristno tudi pri luskavici in anksioznosti

Danes se uporaba lubja rdečega bresta, ki velja za odličen vir antioksidantov ter pomembnih vitaminov in mineralov, sicer res najpogosteje priporoča pri težavah s prebavnim sistemom. Vendar pa je to lahko med drugim tudi zelo dober dodatek za hitrejše premagovanje gripe oziroma za lajšanje tipičnih simptomov. Z lubjem rdečega bresta si pogosto pomagajo tudi ljudje, ki se spopadajo z zelo stresnimi okoliščinami ali z generalizirano anksioznostjo.

Lubje rdečega bresta naj bi bilo koristno tudi pri luskavici, glede na izsledke določenih študij pa naj bi imelo lubje rdečega bresta pozitiven vpliv celo na ženske z rakom na dojkah. Lubje se običajno prodaja v obliki prahu, na tržišču pa se pojavljajo tudi tinkture, kapsule in podobni pripravki.

Povsem naravna pomiritev črevesja in izboljšana prebava

Lubje rdečega bresta lahko pomaga pri izredno širokem naboru težav s prebavnim sistemom. Koristno je na primer za blaženje simptomov zgage in pri gastroezofagealni refluksni bolezni (GERB) ter za ljudi s sindromom razdražljivega črevesja oziroma s kroničnimi vnetnimi črevesnimi boleznimi (Crohnova bolezen in ulcerozni kolitis). Lubje med drugim poskrbi za zmanjšanje bolečin in napihnjenosti, ki pogosto spremlja omenjene bolezni. Nasploh se lubje rdečega bresta priporoča za pomiritev prebavnega trakta in za blaženje vnetij, z njim pa si lahko uspešno pomagate tudi v primeru zaprtja, saj pospešuje prebavo. Tako je to ena najboljših izbir za tiste, ki iščete naravno pomoč za svoje črevesje. Verjetno boste že zelo kmalu opazili pozitivne učinke. Blagodejni vplivi lubja rdečega bresta pa so še toliko bolj dragoceni, če upoštevamo, da sta prav zdravo črevesje in urejena prebava ena izmed osnov dobrega zdravja ter počutja …

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×