0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaKokosovo olje, jabolčni kis in druge naravne protiglivične sestavine

Kokosovo olje, jabolčni kis in druge naravne protiglivične sestavine

MORDA VAS ZANIMA

Glivične okužbe kože so precej razširjene. Tipična simptoma sta srbeča in pekoča koža, pojavijo pa se tudi madeži oziroma lišaji različnih barv in velikosti. Pogosto gre za nekakšne krožne izpuščaje rdeče barve. Določeni dejavniki povečujejo tveganje za glivične okužbe. Med drugim sta to neurejena prehrana in oslabljen imunski sistem, zaradi katerega se naše telo ne more boriti proti glivicam. Včasih je povod za čezmerno razmnožitev glivic tudi slaba higiena ali celo pretirano stresno življenje. Ne glede na to, kaj je bilo krivo, da je prišlo do okužbe, pa si lahko velikokrat zelo uspešno pomagate s povsem naravnimi sestavinami …

- Oglas -

Zeleni čaj

Tanini, s katerimi je bogat zeleni čaj, so med drugim znani tudi po protimikrobnem delovanju. Poleg tega, da pomagajo pri odpravi škodljivih bakterij, so učinkoviti tudi pri preprečevanju nadaljnjega širjenja glivic. Tako je v primeru okužbe smiselno, da večkrat dnevno izperete prizadeto območje z zelenim čajem, ohlajenim na primerno temperaturo.

Oljčni listi

Imate možnost dostopa do oljčnih listov? V tem primeru si lahko z njimi uspešno pomagate pri premagovanju glivične okužbe kože. Pomaga tako pitje čaja, pripravljenega iz oljčnih listov, kot uporaba čaja za pripravo obkladkov.

Česen

Česen je zagotovo eno najboljših protiglivičnih živil. Tudi tu obstaja več možnosti uporabe. Koristno bo uživanje česna (najbolje že na tešče). Če vam bolj ustreza zunanja uporaba, pa česen najprej olupite in zdrobite, nato pa ga nanesite na okužene predele, ki jih zaščitite z gazo. Pustite učinkovati približno pol ure, preden kožo izperete. Ponavljajte po potrebi.

- Oglas -

Kokosovo olje

Maščobne kisline v kokosovem olju so zelo uspešne pri uničevanju glivic, krivih za kožne okužbe. Vse, kar morate storiti, je, da s kokosovim oljem večkrat dnevno nežno zmasirate kožo. Po uporabi ne izpirajte.

Jabolčni kis

Pomemben ukrep pri glivičnih okužbah kože je ponovna vzpostavitev ustreznega pH-ja. Pri tem si lahko pomagate z jabolčnim kisom, ki ga pred uporabo razredčite z vodo. Kis in vodo mešajte v razmerju 1 : 2.

Eterično olje origana

Origanovo olje je eno najmočnejših protiglivičnih eteričnih olj. Če se spopadate z glivično okužbo kože, je tako zelo koristno, da na kožo nanesete to olje. Seveda pa ga morate še pred tem razredčiti z rastlinskim oljem, na primer z olivnim.

NAJNOVEJŠE