Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Dom & energijaLovilniki neprijetnih vonjav v kuhinji

Lovilniki neprijetnih vonjav v kuhinji

MORDA VAS ZANIMA

V kuhinji, kjer je vedno veliko organskih odpadkov, se lahko kaj hitro pojavijo neprijetne vonjave, bodisi iz smetnjaka, odtokov ali mlinčka za smeti. Tukaj je nekaj nasvetov, ki vam bodo prišli prav ob vsakdanjem tretiranju kuhinjskih odpadkov in čiščenju.

Kuhinjske smetiBoraks v posodi za smeti

- Oglas -

Posode za smeti so pravi valilniki bakterij in smrdečega gnitja. Mikroskopskih plenilcev se znebite, če dno posode za smeti potresete z 90 g boraksa. Boraks nadomestite s svežim vsakokrat, ko izpraznite posodo.

Krivo je zelje

Kuhano zelje je ena najbolj zdravih jedi, a vonj, ki ga oddaja pri kuhanju, je za marsikoga zelo neprijeten. Da ne bo prehud (okus zelja pa bo hkrati obogaten), vodi, v kateri se kuha, dodajte polovico limone.

Specite čokoladno pecivo

Ni boljšega naravnega kuhinjskega osvežilca zraka, kot je peka čokoladnega peciva. Ni pomembno, ali testo pripravite sami ali ga kupite, domači vam bodo hvaležni. Seveda pa uporabite pravi naravni kakav.

Popecite osvežilec zraka

Ne kupujte dragih osvežilcev zraka, kajti z malenkostnim stroškom se lahko kuhinjskih vonjav znebite s pečeno limono. Limoni narežite na rezine, položite na pekač, obložen s folijo, in ju v ogreti pečici pri 100°C pecite 60-90 minut. Pečico ugasnite, in da bo osvežilen učinek trajal dlje, rezine limone pustite v pečici še nekaj ur.

Mlinček za odpadkeNeprijeten vonj iz odtokov

- Oglas -

Če uporabite sol in jedilno sodo za odmašitev odtoka, hkrati naredite konec tudi neprijetnim vonjavam, ki se širijo iz njega. V odtok stresite 180 g soli ter 180 g jedilne sode. Prilijte polno kozico vrele vode, ostalo pa prepustite jedilni sodi.

Mlinček za odpadke brez vonja

Po vsakem mletju organskih odpadkov se v mlinčku pojavijo bakterije, ki uspevajo med režami globoko v notranjosti. Da iz njega ne bi puhtele neprijetne vonjave, zmeljite katerega od zaviralcev vonjav, kot so olupki citrusov — limon, limet, pomaranč ali grenivke ali pa dva do tri šopke svže mete.

Povzeto po knjigi Preproste rešitve vsakdanjih težav založbe Mladinska Knjiga

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×