- Oglas -
Lečni lonec s suhimi slivami je okusna vegetarijanska jed “na žlico”, ki vas bo prepričala s svojim posebnim okusom.
SESTAVINE (2 porciji)
- 150 g leče
- 1 čebula
- 100 g korenja
- 70 g stebelne zelene
- 50 g masla
- 40 g navadne moke
- 2 zelenjavni jušni kocki
- 50 g suhih sliv
- sol
- mleti poper
PRIPRAVA
- Lečo operemo in pustimo, da 2 uri nabreka. Operemo in sesekljamo čebulo, korenje in zeleno.
- V toplo ponev damo maslo in na njem porjavimo čebulo, dodamo še korenje in zeleno. Na to posujemo moko, dodamo 1250 ml vode in dobro premešamo.
- V ponev dodamo kocki in lečo ter kuhamo, dokler ni leča popolnoma mehka.
- Posušene slive operemo, jih narežemo na manjše koščke in dodamo v juho. Začinimo s soljo in poprom, kuhamo še nekaj časa, dokler slive niso mehke, in odstranimo z ognja.
Morda je prav lečni lonec s suhimi slivami tista jed, ki ste jo že nekaj časa iskali in bo zaradi nje vaš jedilnik nekoliko drugačen, z njo pa boste razveselili še koga, ki še ni preizkusil takšne kombinacije živil v enem loncu.
- oglas -