ReceptiGlavne jediLečni lonec s suhimi slivami

Lečni lonec s suhimi slivami

MORDA VAS ZANIMA

Lečni lonec s suhimi slivami je okusna vegetarijanska jed “na žlico”, ki vas bo prepričala s svojim posebnim okusom.

- Oglas -

SESTAVINE (2 porciji)

  • 150 g leče
  • 1 čebula
  • 100 g korenja
  • 70 g stebelne zelene
  • 50 g masla
  • 40 g navadne moke
  • 2 zelenjavni jušni kocki
  • 50 g suhih sliv
  • sol
  • mleti poper

PRIPRAVA

  1. Lečo operemo in pustimo, da 2 uri nabreka. Operemo in sesekljamo čebulo, korenje in zeleno.
  2. V toplo ponev damo maslo in na njem porjavimo čebulo, dodamo še korenje in zeleno. Na to posujemo moko, dodamo 1250 ml vode in dobro premešamo.
  3. V ponev dodamo kocki in lečo ter kuhamo, dokler ni leča popolnoma mehka.
  4. Posušene slive operemo, jih narežemo na manjše koščke in dodamo v juho. Začinimo s soljo in poprom, kuhamo še nekaj časa, dokler slive niso mehke, in odstranimo z ognja.

Morda je prav lečni lonec s suhimi slivami tista jed, ki ste jo že nekaj časa iskali in bo zaradi nje vaš jedilnik nekoliko drugačen, z njo pa boste razveselili še koga, ki še ni preizkusil takšne kombinacije živil v enem loncu.

- oglas -

NAJNOVEJŠI RECEPTI

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×