0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

ReceptiJuheJuha z gobami in proseno kašo

Juha z gobami in proseno kašo

MORDA VAS ZANIMA

Odlična domača juha z gobami in proseno kašo.

- Oglas -

Sestavine (4 porcije):  

  • 80 g prosene kaše
  • sol po okusu
  • 120 g masla
  • 150 g zelene
  • 60 g korenine peteršilja
  • 150 g korenja
  • 1 čebula
  • 4 stroki česna
  • 1000 ml zelenjavne juhe
  • poper po okusu
  • 200 ml smetane za kuhanje
  • 80 g zamrznjenih gob po okusu
  • Zaključek: 8 vejic svežega majarona, kruh

Priprava:

  1. Proseno kašo skuhajte v vreli slani vodi, odcedite in pustite na strani. V ponvi segrejte 70 g masla in na njem prepražite na kocke narezano korenasto zelenjavo. Po 8 minutah dodajte čebulo, narezano na kocke, in česen, narezan na rezine, ter pražite še 3 minute. Nato prilijte juho, začinite s soljo in poprom ter na nizkem ognju kuhajte 30 minut.
  2. Ko je kuhano, s kuhalnico poberete četrtino zelenjave, jo odstavite in dodajte tri četrtine prosene kaše. Juho v loncu zmešajte s potopnim mešalnikom, zmehčajte s smetano in na kratko zavrite.
  3. Na preostalem maslu prepražite drobno narezane gobe in jih dodajte juhi. V juho dodajte še preostalo zelenjavo in proseno kašo. Juho lahko okrasite s svežim majaronom in postrežete s svežim kruhom.
- oglas -

NAJNOVEJŠI RECEPTI