- Oglas -
Odlična domača juha z gobami in proseno kašo. Prosena kaša se odlično obnese tudi v juhah ali enolončnicah. Tokrat smo jo uporabili v juhi z gobami.
Sestavine (4 porcije):
- 80 g prosene kaše
- sol po okusu
- 120 g masla
- 150 g zelene
- 60 g korenine peteršilja
- 150 g korenja
- 1 čebula
- 4 stroki česna
- 1000 ml zelenjavne juhe
- poper po okusu
- 200 ml smetane za kuhanje
- 80 g zamrznjenih gob po okusu
- Zaključek: 8 vejic svežega majarona, kruh
Priprava:
- Proseno kašo skuhajte v vreli slani vodi, odcedite in pustite na strani. V ponvi segrejte 70 g masla in na njem prepražite na kocke narezano korenasto zelenjavo. Po 8 minutah dodajte čebulo, narezano na kocke, in česen, narezan na rezine, ter pražite še 3 minute. Nato prilijte juho, začinite s soljo in poprom ter na nizkem ognju kuhajte 30 minut.
- Ko je kuhano, s kuhalnico poberete četrtino zelenjave, jo odstavite in dodajte tri četrtine prosene kaše. Juho v loncu zmešajte s potopnim mešalnikom, zmehčajte s smetano in na kratko zavrite.
- Na preostalem maslu prepražite drobno narezane gobe in jih dodajte juhi. V juho dodajte še preostalo zelenjavo in proseno kašo. Juho lahko okrasite s svežim majaronom in postrežete s svežim kruhom.
- oglas -