Lazanja iz hrušk

- Oglas -

Lazanjo lahko pripravite tudi v bolj sladki različici iz hrušk. Prepričani smo, da vam bo všeč.

SESTAVINE (1 pekač)

  • 12 lističev testenin z lazanjo
  • 5 hrušk
  • sok iz 1/2 limone
  • 2 žlici sladkorja
  • 4 jajca
  • 1 vaniljev sladkor
  • 500 g skute
  • 2 žlici rozin
  • čajna žlička naribane limonine lupine
  • maslo
  • 2 žlici nasekljanih orehov

PRIPRAVA

  1. Lističe lazanje skuhamo po navodilih na embalaži. Hruške olupimo, odstranimo sredico in narežemo na rezine. Damo v lonec s hruškami dodamo limonin sok, potresemo s sladkorjem ter zalijemo s toliko vode, da so hruške pod vodo in kuhamo do mehkega.
  2. Rumenjake stepemo z vaniljevim sladkorjem in skuto, dodamo rozine in naribano limonino lupinico. Beljake stepemo v peno in dodamo sladkor. Previdno dodajmo peno v mešanico skute.
  3. Papir za peko položimo v pekač, namažemo z maslom in položimo vanj plast lazanje, nato plast skute in hruške ter ponovimo dokler lističev ne zmanjka. Zaključimo s skutno mešanico, potresemo z oreščki in počasi pečemo v predhodno ogreti pečici na približno 180°C približno 40 minut.
- oglas -

NAJNOVEJŠI RECEPTI