- Oglas -
Lazanjo lahko pripravite tudi v bolj sladki različici iz hrušk. Prepričani smo, da vam bo všeč.
SESTAVINE (1 pekač)
- 12 lističev testenin z lazanjo
- 5 hrušk
- sok iz 1/2 limone
- 2 žlici sladkorja
- 4 jajca
- 1 vaniljev sladkor
- 500 g skute
- 2 žlici rozin
- čajna žlička naribane limonine lupine
- maslo
- 2 žlici nasekljanih orehov
PRIPRAVA
- Lističe lazanje skuhamo po navodilih na embalaži. Hruške olupimo, odstranimo sredico in narežemo na rezine. Damo v lonec s hruškami dodamo limonin sok, potresemo s sladkorjem ter zalijemo s toliko vode, da so hruške pod vodo in kuhamo do mehkega.
- Rumenjake stepemo z vaniljevim sladkorjem in skuto, dodamo rozine in naribano limonino lupinico. Beljake stepemo v peno in dodamo sladkor. Previdno dodajmo peno v mešanico skute.
- Papir za peko položimo v pekač, namažemo z maslom in položimo vanj plast lazanje, nato plast skute in hruške ter ponovimo dokler lističev ne zmanjka. Zaključimo s skutno mešanico, potresemo z oreščki in počasi pečemo v predhodno ogreti pečici na približno 180°C približno 40 minut.
- oglas -