Berta Cáceres: »Bojijo se nas, ker se jih ne bojimo.«

Berta Cáceres, mati štirih otrok, leta 2015 dobitnica Goldmanove nagrade, prestižnega mednarodnega priznanja za izjemne okoljevarstvene dosežke, je bila namreč marca 2016 zahrbtno umorjena na svojem domu.

Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.

Na vidiku nova pomoč za osebe z endometriozo

Endometrioza je bolezenska motnja, za katero je značilno pojavljanje tkiva, katerega lastnosti so zelo podobne maternični sluznici, zunaj maternice.

Ne dopustite, da vas zamera razžre od znotraj

Zamera je lahko povezana z zelo konkretnimi dogodki – na primer z izdajo ali ponižanjem.

Govorjenje med spanjem: kaj je krivo za ta pojav?

Govorjenje med spanjem se zdi na prvi pogled predvsem komično. Osebe, za katere se izve, da ponoči rade »poklepetajo same s sabo«.

Psi v povprečju razumejo kar približno 90 človeških besed in fraz

Psi v povprečju razumejo približno 90 človeških besed in fraz.

Popolna nedelja za dober začetek naslednjega tedna

Nedelja je sicer za mnoge ljudi dela prost dan, vendar so osebe, ki nedeljo dojemajo kot svoj najljubši dan v tednu, precej redke.
Zdravje & prehranaLajšanje glavobola brez zdravil

Lajšanje glavobola brez zdravil

MORDA VAS ZANIMA

Glavobol je lahko zelo moteča zadeva, da pa ne boste takoj posegli po zdravilih, vam predstavljamo nekaj naravnih nasvetov za lajšanje glavobola. Glavobol je bolečina, ki jo zaznavamo v področju glave in je najpogostejši bolečinski sindrom pri ljudeh, zanj pa v večini primerov ne moremo odkriti pravega medicinskega vzroka.

Mrzlo-hladno za glavobol

- Oglas -

Kot posledica, ki jo za seboj pusti tenzijski glavobol (posledica zategnjenosti v vratu in glavi, katere vzrok je med drugim tudi stres, tesnoba ali pomanjkanje spanja) zmočite krpo z vročo vodo, jo ožemite ter položite na čelo ali zadnji del vratu, da se zategnjene mišice sprostijo. Za lajšanje vaskularnega glavobola (posledica širjenja krvnih žil v določenih predelih možganov) ravnajte podobno, samo da namesto vroče vode uporabite mrzlo. Zaradi mrzle vode se bodo krvne žile skrčile, zato se bo zmanjšal pretok krvi in  s tem pritisk v predelu bolečine.

Glavobol

Glavobol zaradi vnetih sinusov

S sredincema si masirajte točki ob nosnicah v višini nosne konice. Masirajte v smeri urinega kazalca 2-3 minute.

Preženite kri v noge

Če kri teče v nižje dele telesa, se zmanjša pritisk v žilah glave. Zato za lajšanje kljuvajočega vaskularnega glavobola namočite noge v manjšo kad z vročo vodo, v katero ste zmešali gorčico v prahu. Po približno pol ure noge obrišite. Počutili se boste bolje.

Ingverjev čaj proti glavobolu

- Oglas -

Pri lajšanju glavobola pomaga tudi ingver, zlasti pri migrenah. 2 žlici naribanega ingverja prelijte s 3 skodelicami vode. Pustite stati 4-5 minut in precedite v skodelico. Vrečke z ingverjevim čajem so prav tako primerne, toda čaj nima pravega okusa po sveži ingverjevi korenini.

Vir: Preproste rešitve vsakdanjih težav

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×