Glavobol je lahko zelo moteča zadeva, da pa ne boste takoj posegli po zdravilih, vam predstavljamo nekaj naravnih nasvetov za lajšanje glavobola. Glavobol je bolečina, ki jo zaznavamo v področju glave in je najpogostejši bolečinski sindrom pri ljudeh, zanj pa v večini primerov ne moremo odkriti pravega medicinskega vzroka.

Mrzlo-hladno za glavobol

Kot posledica, ki jo za seboj pusti tenzijski glavobol (posledica zategnjenosti v vratu in glavi, katere vzrok je med drugim tudi stres, tesnoba ali pomanjkanje spanja) zmočite krpo z vročo vodo, jo ožemite ter položite na čelo ali zadnji del vratu, da se zategnjene mišice sprostijo. Za lajšanje vaskularnega glavobola (posledica širjenja krvnih žil v določenih predelih možganov) ravnajte podobno, samo da namesto vroče vode uporabite mrzlo. Zaradi mrzle vode se bodo krvne žile skrčile, zato se bo zmanjšal pretok krvi in  s tem pritisk v predelu bolečine.

Glavobol

Glavobol zaradi vnetih sinusov

S sredincema si masirajte točki ob nosnicah v višini nosne konice. Masirajte v smeri urinega kazalca 2-3 minute.

Preženite kri v noge

Če kri teče v nižje dele telesa, se zmanjša pritisk v žilah glave. Zato za lajšanje kljuvajočega vaskularnega glavobola namočite noge v manjšo kad z vročo vodo, v katero ste zmešali gorčico v prahu. Po približno pol ure noge obrišite. Počutili se boste bolje.

Ingverjev čaj proti glavobolu

Pri lajšanju glavobola pomaga tudi ingver, zlasti pri migrenah. 2 žlici naribanega ingverja prelijte s 3 skodelicami vode. Pustite stati 4-5 minut in precedite v skodelico. Vrečke z ingverjevim čajem so prav tako primerne, toda čaj nima pravega okusa po sveži ingverjevi korenini.

Vir: Preproste rešitve vsakdanjih težav