0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaLajšanje glavobola brez zdravil

Lajšanje glavobola brez zdravil

MORDA VAS ZANIMA

Glavobol je lahko zelo moteča zadeva, da pa ne boste takoj posegli po zdravilih, vam predstavljamo nekaj naravnih nasvetov za lajšanje glavobola. Glavobol je bolečina, ki jo zaznavamo v področju glave in je najpogostejši bolečinski sindrom pri ljudeh, zanj pa v večini primerov ne moremo odkriti pravega medicinskega vzroka.

- Oglas -

Mrzlo-hladno za glavobol

Kot posledica, ki jo za seboj pusti tenzijski glavobol (posledica zategnjenosti v vratu in glavi, katere vzrok je med drugim tudi stres, tesnoba ali pomanjkanje spanja) zmočite krpo z vročo vodo, jo ožemite ter položite na čelo ali zadnji del vratu, da se zategnjene mišice sprostijo. Za lajšanje vaskularnega glavobola (posledica širjenja krvnih žil v določenih predelih možganov) ravnajte podobno, samo da namesto vroče vode uporabite mrzlo. Zaradi mrzle vode se bodo krvne žile skrčile, zato se bo zmanjšal pretok krvi in  s tem pritisk v predelu bolečine.

Glavobol

Glavobol zaradi vnetih sinusov

S sredincema si masirajte točki ob nosnicah v višini nosne konice. Masirajte v smeri urinega kazalca 2-3 minute.

- Oglas -

Preženite kri v noge

Če kri teče v nižje dele telesa, se zmanjša pritisk v žilah glave. Zato za lajšanje kljuvajočega vaskularnega glavobola namočite noge v manjšo kad z vročo vodo, v katero ste zmešali gorčico v prahu. Po približno pol ure noge obrišite. Počutili se boste bolje.

Ingverjev čaj proti glavobolu

Pri lajšanju glavobola pomaga tudi ingver, zlasti pri migrenah. 2 žlici naribanega ingverja prelijte s 3 skodelicami vode. Pustite stati 4-5 minut in precedite v skodelico. Vrečke z ingverjevim čajem so prav tako primerne, toda čaj nima pravega okusa po sveži ingverjevi korenini.

Vir: Preproste rešitve vsakdanjih težav

.

NAJNOVEJŠE