Najboljša leta? Med 30. in 34. letom starosti!

Mnenja o tem, katera so najboljša leta človekovega življenja, so seveda zelo subjektivna.

Ali lažnim novicam nasedajo samo starejši ljudje?

Prepričanje, da lažnim novicam nasedajo predvsem starejši ljudje, je zelo razširjeno. Ali gre pri tem za upravičeno stališče ali zgolj za predsodek?

Aktivno poslušanje – osnova uspešne komunikacije

Čeprav se vam morda zdi, da poslušate sogovornika, so standardi za aktivno poslušanje, ki je osnova uspešne komunikacije, precej visoki.

Ščetkanje zob pred zajtrkom ali po zajtrku?

Kdaj si običajno lotite ščetkanja zob – neposredno po tem, ko se zbudite, torej še pred zajtrkom, ali šele po prvem obroku?

Sam svoj terapevt: 3 vprašanja, ki si jih morate zastaviti vsak dan

Terapija v lastni režiji ima lahko kljub temu ogromno koristi. Omogoča vam nadzor nad čustvi in počutjem.

Protibolečinska sredstva lahko, paradoksno, prispevajo h kroničnim bolečinam

Znano je, da je lahko pogosta uporaba protibolečinskih sredstev problematična. Zdaj pa so raziskovalci odkrili, da ima lahko celo paradoksen učinek.

Onesnaženost okolja kriva že za najmanj 9 milijonov smrti letno

Raziskovalci so ugotovili, da je bila onesnaženost okolja leta 2019 kriva za najmanj 9 milijonov prezgodnjih smrti.

Migrene lahko povečajo nevarnost za zaplete med nosečnostjo

Z migrenami se spopada kar približno 20 odstotkov žensk v rodni dobi. Raziskovalci so bili pozorni na najbolj tipične zaplete, povezane z nosečnostjo.
Vrt & VrtnarjenjePlevel na kompostni kup - Da ali ne?

Plevel na kompostni kup – Da ali ne?

MORDA VAS ZANIMA

Konec poletja in v začetku jeseni pobiramo še zadnje pridelke in vrtnine z vrta. Ko poberemo vrtnine na gredicah ostaja plevel, katerega seveda tudi poruvamo. Zdrave ostanke vrtnin in tudi nekaj plevela lahko še kako koristno uporabimo v kompostniku. Večkrat zasledimo, da plevel ne sodi na kompostni kup kar je po večini res.
Kompost
Če nismo vestni pri pletju in ruvanju plevela nam ta kaj hitro uide v cvet in začne semeniti. Plevel, ki je že nastavil semena zagotovo ne sodi na komostii kup, saj je nevarnost, da si bomo z zrelim kompostom po vrtu raztrosili še semena rastlin, ki jih ne želimo na gredicah.Če pa plevel ruvamo, ko je še ta mlad in še ni cvetel oziroma nastavil semen ga pa lahko damo v kompostnik. Tako kot za vrtnine velja tudi za plevelne rastline, da morajo biti tudi zdrave, da lahko sodijo na kompostni kup. Plevelne rastline, ki imajo sivkast-pepelnat poprh po rastlini ali, ki imajo pege ali kakšne druge nepravilnosti na listni površini ali drugih delih rastline ne sodijo na kompostni kup.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×