0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

ReceptiBrez glutenaKvinoja s kokosom in zeleni kari

Kvinoja s kokosom in zeleni kari

MORDA VAS ZANIMA

Kvinojo lahko pripravimo tudi s kokosom in zelenim karijem. Odlična jed, ki jo obožujejo tako vegani kot tudi vsejedci.

- Oglas -

SESTAVINE (4 porcije)

  • 250 g kvinoje
  • 200 ml kokosovega mleka
  • 1/4 žličke soli
  • 50 g rozin
  • 2 stroka česna
  • pest kokosovih kosmičev
  • pest orehov
  • 1 žlica kokosovega olja

Za kari:

  • 1 manjša čebula
  • 2 stroka česna
  • 1 manjši kos ingverja (v velikosti oreha)
  • 1 sladki krompir
  • 200 g cvetače
  • 2 žlici olja
  • 1/2 žličke koriandrovih semen
  • 1 žlica paste za zeleni kari
  • 1000 ml zelenjavne jušne osnove
  • sol
  • pest špinačnih listov
  • 1 zelen feferon (po želji)

PRIPRAVA

  1. Kvinojo dobro operite in jo stresite v lonec, skupaj s 300 mililitri vode. Dodajte kokosovo mleko in sol. Zavrite in kuhajte do mehkega.
  2. Medtem ko se kvinoja kuha, pripravite kari. Olupite in nasekljajte čebulo, česen ter ingver. Prav tako olupite sladki krompir, ki ga narežite na kocke. Operite cvetačo ter jo razdrobite na koščke. Segrejte olje, na katerem na kratko popražite čebulo, česen, ingver in koriandrova semena. Dodajte cvetačo in na kocke narezan sladki krompir ter ju popražite. Primešajte pasto za kari in vse skupaj še malce popražite. Zalijte z jušno osnovo, dodajte sol in kuhajte do mehkega. Na koncu dodajte špinačo in po želji še nasekljan feferon.
  3. Rozine operite z vročo vodo. Česen olupite in ga nasekljajte. V ponvi brez maščobe popražite kokosove kosmiče in orehe.
  4. Nato v ponvi segrejte olje in na njem na kratko popražite česen. Dodajte kuhano kvinojo in vse skupaj še malce popražite, medtem ko mešate. Primešajte rozine. Po kvinoji posipajte še popražene orehe in kokosove kosmiče ter jo postrezite s karijem.
- oglas -

NAJNOVEJŠI RECEPTI