- Oglas -
Kvinojo lahko pripravimo tudi s kokosom in zelenim karijem. Odliฤna jed, ki jo oboลพujejo tako vegani kot tudi vsejedci.
SESTAVINE (4 porcije)
- 250 g kvinoje
- 200 ml kokosovega mleka
- 1/4 ลพliฤke soli
- 50 g rozin
- 2 stroka ฤesna
- pest kokosovih kosmiฤev
- pest orehov
- 1 ลพlica kokosovega olja
Za kari:
- 1 manjลกa ฤebula
- 2 stroka ฤesna
- 1 manjลกi kos ingverja (v velikosti oreha)
- 1 sladki krompir
- 200 g cvetaฤe
- 2 ลพlici olja
- 1/2 ลพliฤke koriandrovih semen
- 1 ลพlica paste za zeleni kari
- 1000 ml zelenjavne juลกne osnove
- sol
- pest ลกpinaฤnih listov
- 1 zelen feferon (po ลพelji)
PRIPRAVA
- Kvinojo dobro operite in jo stresite v lonec, skupaj s 300 mililitri vode. Dodajte kokosovo mleko in sol. Zavrite in kuhajte do mehkega.
- Medtem ko se kvinoja kuha, pripravite kari. Olupite in nasekljajte ฤebulo, ฤesen ter ingver. Prav tako olupite sladki krompir, ki ga nareลพite na kocke. Operite cvetaฤo ter jo razdrobite na koลกฤke. Segrejte olje, na katerem na kratko popraลพite ฤebulo, ฤesen, ingver in koriandrova semena. Dodajte cvetaฤo in na kocke narezan sladki krompir ter ju popraลพite. Primeลกajte pasto za kari in vse skupaj ลกe malce popraลพite. Zalijte z juลกno osnovo, dodajte sol in kuhajte do mehkega. Na koncu dodajte ลกpinaฤo in po ลพelji ลกe nasekljan feferon.
- Rozine operite z vroฤo vodo. ฤesen olupite in ga nasekljajte. V ponvi brez maลกฤobe popraลพite kokosove kosmiฤe in orehe.
- Nato v ponvi segrejte olje in na njem na kratko popraลพite ฤesen. Dodajte kuhano kvinojo in vse skupaj ลกe malce popraลพite, medtem ko meลกate. Primeลกajte rozine. Po kvinoji posipajte ลกe popraลพene orehe in kokosove kosmiฤe ter jo postrezite s karijem.
- oglas -