DomovZdravi ReceptiBrez glutenaKvinoja s kokosom in zeleni kari

Kvinoja s kokosom in zeleni kari

- Oglas -

Kvinojo lahko pripravimo tudi s kokosom in zelenim karijem. Odliฤna jed, ki jo oboลพujejo tako vegani kot tudi vsejedci.

SESTAVINE (4 porcije)

  • 250 g kvinoje
  • 200 ml kokosovega mleka
  • 1/4 ลพliฤke soli
  • 50 g rozin
  • 2 stroka ฤesna
  • pest kokosovih kosmiฤev
  • pest orehov
  • 1 ลพlica kokosovega olja

Za kari:

  • 1 manjลกa ฤebula
  • 2 stroka ฤesna
  • 1 manjลกi kos ingverja (v velikosti oreha)
  • 1 sladki krompir
  • 200 g cvetaฤe
  • 2 ลพlici olja
  • 1/2 ลพliฤke koriandrovih semen
  • 1 ลพlica paste za zeleni kari
  • 1000 ml zelenjavne juลกne osnove
  • sol
  • pest ลกpinaฤnih listov
  • 1 zelen feferon (po ลพelji)

PRIPRAVA

  1. Kvinojo dobro operite in jo stresite v lonec, skupaj s 300 mililitri vode. Dodajte kokosovo mleko in sol. Zavrite in kuhajte do mehkega.
  2. Medtem ko se kvinoja kuha, pripravite kari. Olupite in nasekljajte ฤebulo, ฤesen ter ingver. Prav tako olupite sladki krompir, ki ga nareลพite na kocke. Operite cvetaฤo ter jo razdrobite na koลกฤke. Segrejte olje, na katerem na kratko popraลพite ฤebulo, ฤesen, ingver in koriandrova semena. Dodajte cvetaฤo in na kocke narezan sladki krompir ter ju popraลพite. Primeลกajte pasto za kari in vse skupaj ลกe malce popraลพite. Zalijte z juลกno osnovo, dodajte sol in kuhajte do mehkega. Na koncu dodajte ลกpinaฤo in po ลพelji ลกe nasekljan feferon.
  3. Rozine operite z vroฤo vodo. ฤŒesen olupite in ga nasekljajte. V ponvi brez maลกฤobe popraลพite kokosove kosmiฤe in orehe.
  4. Nato v ponvi segrejte olje in na njem na kratko popraลพite ฤesen. Dodajte kuhano kvinojo in vse skupaj ลกe malce popraลพite, medtem ko meลกate. Primeลกajte rozine. Po kvinoji posipajte ลกe popraลพene orehe in kokosove kosmiฤe ter jo postrezite s karijem.
- oglas -

NAJNOVEJล I RECEPTI