Potrebujete namig za današnje kosilo? Pripravite si kumare v okusni omaki. Jed je tudi hitro pripravljena.

Kumare v omaki

  • 2 kumari
  • 1/2 čebule
  • 3 stroki česna
  • 3 lovorjevi listi
  • sol
  • olje
  • timijan
  • bazilika
  • 1 skodelico paradižnikove mezge

Kumare naribamo, malce počakamo in odcedimo odvečno vodo. Na dveh žlicah olja zarumenimo čebulo, dodamo česen, lovorjeve liste in naribane kumare. Malce popražimo, dodamo timijan, baziliko, sol in skodelico paradižnikove mezge. Kuhljamo na zmernem ognju kakih 20 min. Postrežemo s pire krompirjem.

Nasekljamo čebulo
Nasekljamo čebulo …
Česen, lovorjevi listi
Česen, lovorjevi listi …
Naribane kumare
Naribane kumare …
Popražimo čebulo, dodamo lovorjeve liste in česen
Popražimo čebulo, dodamo lovorjeve liste in česen …
kumare, timijan, bazilika, sol
Dodamo kumare, timijan in baziliko ter solimo.
Paradižnikova mezga
Zalijemo s paradižnikovo mezgo.

Preberite tudi: Kumare – osvežilna in zdrava poletna poslastica

 Avtor in foto: Lidija Dornik