0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaKumare - vsestranske in sočne zelene kraljice

Kumare – vsestranske in sočne zelene kraljice

MORDA VAS ZANIMA

Kumare, te zelene lepotice so več kot zgolj osvežilne. Kumare vsebujejo veliko vitamina A, K in C ter kalij in magnezij. Jemo jih lahko samostojno ali pa jih dodamo solatam in podobnim lahkim prigrizkom. Še več. Kumare lahko uporabimo tudi na mnogo drugih načinov in to ne zgolj v kulinariki. Pripravili smo vam seznam, ki priča o vsestranskosti te edinstvene pripadnice poletne zelenjave.

- Oglas -
Kumare
  1. Če se počutite utrujene lahko namesto kofeina zaužijete kar kumaro saj je ta dober vir vitamina B in ogljikovih hidratov, ki uspešno premagujejo utrujenost in izboljšujejo počutje.
  2. Če želite vašo kopalnico odišavite s spa vonjavami hkrati pa preprečiti, da se med prhanjem vaše kopalniško ogledalo orosi, uporabite kumare! Košček kumare te malo podrgnite po ogledalu in to se ne bo orosilo. Da odišavljenega prostora sploh ne omenjamo!
  3. Kumare lahko uporabite v boju proti vrtnim škodljivcem. Rezine kumare postavite v aluminijasto nizko posodico in to postavite na mesto, kjer se zadržuje največ nadlog. Aluminij in koščki kumar bodo zreagirali ter odganjali škodljivce.
  4. Kumare lahko pomagajo pri izničevanju celulita. S koščki kumar zmasirajte prizadeta mesta kjer se je nabralo največ celulita. Kolagen in fitokemikalije, ki se nahajajo v kumarah bodo kožo naredile bolj prožno in celulit bo manj viden.
  5. Z uživanjem kumar se lahko izognete glavobolu in celo mačku po dolgi noči. Pred spanjem pojejte kumaro ali dve in zbudili se boste kot prerojeni. Kumare so namreč bogate z elektroliti ter vitaminom B, ki skrbi za ohranjanje telesnega ravnovesja.
  6. Si želite odpraviti občutek lakote pa ne veste kaj bi prigriznili? Izberite kumare saj nimajo nič kalorij poleg tega pa zagotavljajo občutek polnosti in sitosti.
  7. Kumare lahko celo uporabite kot čistilo za čevlje. S tanjšimi rezinami kumare se lotite čiščenja površine vaših najljubših čevljev in ti bodo kar sijali od čistoče.
  8. Se želite sprostiti pa nimate časa, da bi šli v toplice? Celotno kumaro narežite na koščke ter jih stresite v vrelo vodo. Iz kumar se bodo začele sproščati hranljive snovi, ki se bodo pomešale s paro in tako ustvarile prijetno aromo.
  9. Imate slab zadah? Košček kumare z jezikom pomaknite na nebo ustne votline in hranilne snovi v kumarah bodo opravile z vsemi tamkajšnjimi bakterijami, ki povzročajo slab zadah.

Preberite tudi: 6 razlogov, zakaj bi morali imeti vedno pri roki kumare

.

NAJNOVEJŠE