Berta Cáceres: »Bojijo se nas, ker se jih ne bojimo.«

Berta Cáceres, mati štirih otrok, leta 2015 dobitnica Goldmanove nagrade, prestižnega mednarodnega priznanja za izjemne okoljevarstvene dosežke, je bila namreč marca 2016 zahrbtno umorjena na svojem domu.

Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.

Na vidiku nova pomoč za osebe z endometriozo

Endometrioza je bolezenska motnja, za katero je značilno pojavljanje tkiva, katerega lastnosti so zelo podobne maternični sluznici, zunaj maternice.

Ne dopustite, da vas zamera razžre od znotraj

Zamera je lahko povezana z zelo konkretnimi dogodki – na primer z izdajo ali ponižanjem.

Govorjenje med spanjem: kaj je krivo za ta pojav?

Govorjenje med spanjem se zdi na prvi pogled predvsem komično. Osebe, za katere se izve, da ponoči rade »poklepetajo same s sabo«.

Psi v povprečju razumejo kar približno 90 človeških besed in fraz

Psi v povprečju razumejo približno 90 človeških besed in fraz.

Popolna nedelja za dober začetek naslednjega tedna

Nedelja je sicer za mnoge ljudi dela prost dan, vendar so osebe, ki nedeljo dojemajo kot svoj najljubši dan v tednu, precej redke.
Zdravje & prehranaKumare - vsestranske in sočne zelene kraljice

Kumare – vsestranske in sočne zelene kraljice

MORDA VAS ZANIMA

Kumare, te zelene lepotice so več kot zgolj osvežilne. Kumare vsebujejo veliko vitamina A, K in C ter kalij in magnezij. Jemo jih lahko samostojno ali pa jih dodamo solatam in podobnim lahkim prigrizkom. Še več. Kumare lahko uporabimo tudi na mnogo drugih načinov in to ne zgolj v kulinariki. Pripravili smo vam seznam, ki priča o vsestranskosti te edinstvene pripadnice poletne zelenjave.

Kumare
  1. Če se počutite utrujene lahko namesto kofeina zaužijete kar kumaro saj je ta dober vir vitamina B in ogljikovih hidratov, ki uspešno premagujejo utrujenost in izboljšujejo počutje.
  2. Če želite vašo kopalnico odišavite s spa vonjavami hkrati pa preprečiti, da se med prhanjem vaše kopalniško ogledalo orosi, uporabite kumare! Košček kumare te malo podrgnite po ogledalu in to se ne bo orosilo. Da odišavljenega prostora sploh ne omenjamo!
  3. Kumare lahko uporabite v boju proti vrtnim škodljivcem. Rezine kumare postavite v aluminijasto nizko posodico in to postavite na mesto, kjer se zadržuje največ nadlog. Aluminij in koščki kumar bodo zreagirali ter odganjali škodljivce.
  4. Kumare lahko pomagajo pri izničevanju celulita. S koščki kumar zmasirajte prizadeta mesta kjer se je nabralo največ celulita. Kolagen in fitokemikalije, ki se nahajajo v kumarah bodo kožo naredile bolj prožno in celulit bo manj viden.
  5. Z uživanjem kumar se lahko izognete glavobolu in celo mačku po dolgi noči. Pred spanjem pojejte kumaro ali dve in zbudili se boste kot prerojeni. Kumare so namreč bogate z elektroliti ter vitaminom B, ki skrbi za ohranjanje telesnega ravnovesja.
  6. Si želite odpraviti občutek lakote pa ne veste kaj bi prigriznili? Izberite kumare saj nimajo nič kalorij poleg tega pa zagotavljajo občutek polnosti in sitosti.
  7. Kumare lahko celo uporabite kot čistilo za čevlje. S tanjšimi rezinami kumare se lotite čiščenja površine vaših najljubših čevljev in ti bodo kar sijali od čistoče.
  8. Se želite sprostiti pa nimate časa, da bi šli v toplice? Celotno kumaro narežite na koščke ter jih stresite v vrelo vodo. Iz kumar se bodo začele sproščati hranljive snovi, ki se bodo pomešale s paro in tako ustvarile prijetno aromo.
  9. Imate slab zadah? Košček kumare z jezikom pomaknite na nebo ustne votline in hranilne snovi v kumarah bodo opravile z vsemi tamkajšnjimi bakterijami, ki povzročajo slab zadah.
- Oglas -

Preberite tudi: 6 razlogov, zakaj bi morali imeti vedno pri roki kumare

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×