Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.

Težave s spanjem pri otrocih: 5 korakov do kakovostnejšega spanca

Kako lahko kot starši poskrbite, da bo motenj spanja pri vašem otroku čim manj?

Bulgurjeva solata z zelenjavo (tabbouleh)

Recept za odlično bulgurjevo solato z zelenjavo (tabbouleh).

Izkušnja skorajšnje smrti – več kot samo halucinacija

Opisi izkušnje skorajšnje smrti so malodane univerzalni, saj so si med sabo zelo podobni, ne glede na kulturno okolje in druge okoliščine.

Večina ljudi misli, da se prehranjuje precej bolj zdravo, kot se v resnici

Ali menite, da je vaša prehrana zdrava? Verjetnost za to, da se motite, je precejšnja, vsaj če sklepamo po novi raziskavi.

Blazina, ki diha – nov izum za pomoč pri anksioznosti

Blazino so razvili raziskovalci z univerze v Bristolu. Osnovni cilj je bila izdelava splošno dostopne naprave za pomoč pri anksioznosti, ki jo bo mogoče uporabiti kadar koli in kjer koli.
Vrt & VrtnarjenjeSajenje ingverja v domačem lončku ali na vrtu

Sajenje ingverja v domačem lončku ali na vrtu

MORDA VAS ZANIMA

Sajenje ingverja je postalo priljubljeno tudi v naših krajih. Ker ingver za rast potrebuje zelo majhno količino sončne svetlobe ga lahko vzgojite kar doma. Verjemite, zagotovo se vam bo obrestovalo! Markanten okus katerega le stežka pozabimo se odlično poda kulinaričnemu eksperimentiranju, poleg tega pa vsebuje mnogo hranilnih ter zdravilnih snovi, ki koristijo našemu telesu.

- Oglas -

Gojenje ingverja v cvetličnem lončku

Sajenje ingverja

Sajenje ingverja in gojenje rastline na vrtu ali v lončku ni zahtevno. Da ingver postane dovolj zrel za uživanje lahko traja tudi do 10 mesecev zato je najbolje, da ga v primeru hladnejšega vremena hranite oziroma gojite v zaprtih prostorih, vse dokler se zunanje temperature ne povzpnejo. Najboljše mesto za nakup ingverjevih korenov oziroma sadik je vrtni center, lahko pa uporabimo tudi ingver, ki smo ga kupili v trgovini. V tem primeru ga moramo pošteno očistiti, da se znebimo morebitnih ostankov pesticidov.

Koristni nasveti za domače gojenje

Koren katerega bomo posadili mora biti dovolj nabrekel in tako ne sme biti uvel. Najbolje je, da ima že kakšne zelene poganjke – tako namreč vidimo, da je »rastlina« res zdrava. Vsakega izmed poganjkov lahko odrežemo in posadimo v ločeno posodo za gojenje. In ker ingver uspeva in se širi v širino in ne v globino, bodite pozorni, da boste za sajenje izbrali plitve in široke lončke.

Gojenje ingverja v zaprtem prostoru

  1. Ingver (oziroma korenino ingverja) čez noč namočite v toplo vodo, da se znebite vseh morebitnih strupenih kemikalij.
  2. Izbrani lonec napolnite s čim bolj hranljivo ter bogato zemljo.
  3. Korenino postavimo v zemljo, tako, da njena »očesca« zrejo navzgor. Pokrijemo jo z 1-2 cm zemlje in to dobro zalijemo.
  4. Lonček postavimo na toplo mesto, ki ima ravno prav svetlobe (te ne sme biti preveč).
  5. Redno ohranjajte vlažnost tal z zalivanjem ali škrobljenjem.
  6. Po nekaj tednih bi morali opaziti prve poganjke, pri čemer nadaljujte z zalivanjem in gojenjem. Ko se vrhnji zeleni del rastline posuši vemo, da je korenina primerna za nabiranje. Najlepše dele korenine lahko odrežemo ter jih ponovno posadimo, ostale dele pa uporabimo v kulinariki.

Več o zdravilnih lastnostih ingverja si preberite na: www.bodieko.si/ingver

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×