Vašemu domu privoščite naravna (eterična) čistila

  Okolica je v popolnem razcvetu in toplejše temperature so naravnost odlične za pozno sezonsko čiščenje. Na široko odprite okna in vrata, da se vaši bivalni prostori dobro prezračijo, njihovega čiščenja pa se lotite z naravnimi sestavinami. Katerimi? Nadaljujete z branjem in izvedeli boste.

  Eterično olje limone

  Sladek vonj rumenega citrusa bo vaše površine navdal s svežim vonjem poleg tega pa bo eterično olje doprineslo tudi k njihovi čistoči. Zaznamujejo ga namreč močne antibakterijske in protiglivične lastnosti. Odlično se obnese pri čiščenju umazanih tal in oken ter pri osvežitvi perila, ki je bilo predolgo v pralnem stroju.
  Za čiščenje tal vašemu vedru vode dodajte 15 kapljic eteričnega olja, eno skodelico belega kisa ter eno žlico naravnega tekočega mila. Za čiščenje oken ali pulta ga nekaj kapljic dodajte skodelici belega kisa, za osvežitev perila pa le to ponovno operite a s to razliko, da mu dodate nekaj kapljic eteričnega olja.

  Čiščenje z eteričnimi olji

  Olje čajevca

  Če iščete močno a naravno protiglivično, protivirusno in antibakterijsko čistilo oziroma razkužilo je olje čajevca za vas več kot idealno. Zgolj zmešajte dve skodelici vode z nekaj kapljicami olja ter tekočino prelijte v razpršilko. Z njo lahko razkužite vašo tuš kabino, kad, ploščice v kopalnici, ipd. Najboljše od vsega pa je to, da tekočine iz poškropljene površine ni potrebno obrisati. Več o olju čajevca si preberite TUKAJ.

  Eterično olje sladke pomaranče

  Nekaj kapljic eteričnega olja zmešamo s sodo bikarbono ter zmel stresemo na navlaženo gobico. Z njo lahko očistimo zamaščen štedilnik in pečico. Mešanica je idealna tudi za čiščenje polic in ohišja vašega hladilnika.

  Eterično olje sivke

  Ne le da pomirja marveč tudi osvežuje. Dodajte ga perilu med pranjem ali pa ga dodajte vodi s katero se boste lotili čiščenja vaših tal.

  PREBERITE TUDI:  Očistite svoj dom z eko čistili!

  Eterično olje poprove mete

  Zaradi svojega poživljajočega vonja odvrača škodljivce poleg tega pa ima tudi močne antibakterijske lastnosti. Če ga par kapljic dodamo skodelici kisa, dobimo popoln razkuževalec kuhinje in kopalnice. Poškropimo in obrišemo.

  Povejte svoje mnenje - kometirajte