Ščetkanje zob pred zajtrkom ali po zajtrku?

Kdaj si običajno lotite ščetkanja zob – neposredno po tem, ko se zbudite, torej še pred zajtrkom, ali šele po prvem obroku?

Sam svoj terapevt: 3 vprašanja, ki si jih morate zastaviti vsak dan

Terapija v lastni režiji ima lahko kljub temu ogromno koristi. Omogoča vam nadzor nad čustvi in počutjem.

Protibolečinska sredstva lahko, paradoksno, prispevajo h kroničnim bolečinam

Znano je, da je lahko pogosta uporaba protibolečinskih sredstev problematična. Zdaj pa so raziskovalci odkrili, da ima lahko celo paradoksen učinek.

Onesnaženost okolja kriva že za najmanj 9 milijonov smrti letno

Raziskovalci so ugotovili, da je bila onesnaženost okolja leta 2019 kriva za najmanj 9 milijonov prezgodnjih smrti.

Migrene lahko povečajo nevarnost za zaplete med nosečnostjo

Z migrenami se spopada kar približno 20 odstotkov žensk v rodni dobi. Raziskovalci so bili pozorni na najbolj tipične zaplete, povezane z nosečnostjo.

Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.

Marko Slapnik: »Prevajam jezik narave v govorico ljudi«

Težko je v le nekaj odstavkih opisati, s čim vse se ukvarja Marko Slapnik, vedno nasmejani gospod, ki vsakogar zlahka začara s svojo pozitivno energijo in širi svoje navdušenje nad naravo in Solčavskim, od koder prihaja.

Kako nevarni so v resnici sončni žarki?

Večina ljudi se iskreno začudi, ko izvedo, da so tudi sončni žarki, ki jih dobimo pri delu na vrtu, na sprehodu, na kolesu ali v gorah, prav tako škodljivi.
RubrikeZanimivostiKrtača, ki lahko oceni kvaliteto vaših las

Krtača, ki lahko oceni kvaliteto vaših las

MORDA VAS ZANIMA

Znano kozmetično podjetje L’Oreal je v sodelovanju z Withingsom, francoskim podjetjem v lasti finske Nokie, razvilo posebno »pametno krtačo«, ki lahko oceni kvaliteto las posameznega uporabnika in ponudi tudi priporočila glede izdelkov za optimalno nego las in lasišča.

- Oglas -

L'Oreal pametna krtača

Merjenje različnih lastnosti las

Krtača, ki je namenjena uporabi skupaj s pametnim telefonom, je opremljena s številnimi senzorji, ki zbirajo informacije o kvaliteti las, uporabnikovih navadah, kar zadeva krtačenje, in o določenih zunanjih dejavnikih. Uporaba krtače je možna pri različnih tipih las. Ocena kvalitete las se pripravi na podlagi merjenja njihove voljnosti, suhosti, razcepljenosti lasnih konic in nekaterih drugih lastnosti. Krtača lahko poleg tega analizira pogostost krtačenja in pritisk, ki se uporablja pri tem, in tako določi, ali so vaše navade resnično optimalne. Uporabnika tako po potrebi opozori, kadar s krtačenjem pretirava.

Krtača upošteva tudi vpliv okolja

Poleg kvalitete las in vaših navad pri krtačenju lahko krtača upošteva tudi zunanje dejavnike, kot so vlažnost zraka, UV-sevanje, veter in temperatura, in vam po vsaki uporabi svetuje glede najustreznejše nege. Podjetje L’Oreal je sicer znano po tem, da vlaga ogromno energije in sredstev v iskanje inovativnih tehnoloških rešitev na področju kozmetičnih pripomočkov. Letno naj bi za raziskave in inovacije porabili več kot milijardo evrov. To se jim očitno obrestuje, saj je »pametna krtača« že dobila nagrado za inovativnost. Vendar pa omenjena krtača trenutno še ni dostopna navadnim smrtnikom. Kupiti naj bi jo bilo mogoče letošnjo jesen. Njena cena bo znašala nekaj manj kot 200 dolarjev. To se zdi sicer precej denarja za krtačo za lase, vendar pa, če upoštevamo, česa vse je ta krtača sposobna, cena vendarle ni tako vrtoglavo visoka, kot bi bilo mogoče pričakovati.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×