0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

RubrikeZanimivostiKrtača, ki lahko oceni kvaliteto vaših las

Krtača, ki lahko oceni kvaliteto vaših las

MORDA VAS ZANIMA

Znano kozmetično podjetje L’Oreal je v sodelovanju z Withingsom, francoskim podjetjem v lasti finske Nokie, razvilo posebno »pametno krtačo«, ki lahko oceni kvaliteto las posameznega uporabnika in ponudi tudi priporočila glede izdelkov za optimalno nego las in lasišča.

- Oglas -

L'Oreal pametna krtača

Merjenje različnih lastnosti las

Krtača, ki je namenjena uporabi skupaj s pametnim telefonom, je opremljena s številnimi senzorji, ki zbirajo informacije o kvaliteti las, uporabnikovih navadah, kar zadeva krtačenje, in o določenih zunanjih dejavnikih. Uporaba krtače je možna pri različnih tipih las. Ocena kvalitete las se pripravi na podlagi merjenja njihove voljnosti, suhosti, razcepljenosti lasnih konic in nekaterih drugih lastnosti. Krtača lahko poleg tega analizira pogostost krtačenja in pritisk, ki se uporablja pri tem, in tako določi, ali so vaše navade resnično optimalne. Uporabnika tako po potrebi opozori, kadar s krtačenjem pretirava.

Krtača upošteva tudi vpliv okolja

Poleg kvalitete las in vaših navad pri krtačenju lahko krtača upošteva tudi zunanje dejavnike, kot so vlažnost zraka, UV-sevanje, veter in temperatura, in vam po vsaki uporabi svetuje glede najustreznejše nege. Podjetje L’Oreal je sicer znano po tem, da vlaga ogromno energije in sredstev v iskanje inovativnih tehnoloških rešitev na področju kozmetičnih pripomočkov. Letno naj bi za raziskave in inovacije porabili več kot milijardo evrov. To se jim očitno obrestuje, saj je »pametna krtača« že dobila nagrado za inovativnost. Vendar pa omenjena krtača trenutno še ni dostopna navadnim smrtnikom. Kupiti naj bi jo bilo mogoče letošnjo jesen. Njena cena bo znašala nekaj manj kot 200 dolarjev. To se zdi sicer precej denarja za krtačo za lase, vendar pa, če upoštevamo, česa vse je ta krtača sposobna, cena vendarle ni tako vrtoglavo visoka, kot bi bilo mogoče pričakovati.

NAJNOVEJŠE