0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaKrema za hemoroide: Kako izdelati učinkovito mazilo?

Krema za hemoroide: Kako izdelati učinkovito mazilo?

MORDA VAS ZANIMA

Hemoroidi prizadenejo precejšen delež prebivalstva, čeprav večina o tem zelo nerada govori. Metoda spopadanja s hemoroidi je odvisna predvsem od tega, kako resno je stanje. Na srečo v večini primerov niso potrebni drastičnejši posegi, kot je na primer operacija, ampak zadostuje uporaba mazil za zunanjo uporabo, še posebej v kombinaciji s spremembo določenih navad. Zelo učinkovito kremo, ki pomaga pri odpravi hemoroidov, si lahko pripravite kar sami! Krema za hemoroide ni preveč zahtevna za izdelavo, seveda pa se še posebej, če imate notranje hemoroide ali krvavitve najprej posvetujte s svojim zdravnikom.

- Oglas -

Kaj povzroča hemoroide?

Hemoroide delimo v dve večji skupini, na t. i. notranje in zunanje. Razlogi za nastajanje hemoroidov so lahko različni, najpogosteje pa je ta težava povezana s pretiranim pritiskanjem med odvajanjem blata ali pretiranim sedenjem, z določenimi kroničnimi prebavnimi težavami, predvsem z zaprtjem, in s pomanjkanjem vlaknin v prehrani. Pojav hemoroidov je še posebej pogost pri ljudeh s povečano telesno težo, velikokrat pa se z njimi soočajo tudi ženske med nosečnostjo. Nevarnost za hemoroide se povečuje s staranjem, zato morajo starejši še posebej paziti za zdrave navade, ki zmanjšajo tveganje za tovrstne težave, zato se krema za hemoroide lahko uporablja občasno tudi preventivno, da zatreno nastanek večjih vnetij. Simptomi hemoroidov so različni – od hudih bolečin do neprijetnega občutka ali srbenja okoli zadnjika.

Krema proti hemoroidom - krema za hemoroide

Domača krema za hemoroide

Domača krema za hemoroide je mazilo iz sestavin, ki preprečujejo vnetja in blagodejno vplivajo na tkiva. Zelo znana rastlina, ki jo najdemo v večini učinkovitih pripravkov za hemoroide je virginski nepozebnik (več o njem tukaj). olja in masla pa poskrbijo, da krema za hemoroide ostane na določenem mestu čim dlje časa in hkrati negujejo in vlažijo mesto vnetja.

Sestavine za domačo kremo proti hemoroidom:

  • 50 gramov karitejevega masla,
  • 50 gramov kokosovega olja,
  • 20 gramov gela aloe vere,
  • 1 žlička jabolčnega kisa,
  • 1 žlička hidrolata virginskega nepozebnika,
  • 10 kapljic eteričnega olja sivke,
  • 5 kapljic eteričnega olja čajevca in
  • 5 kapljic eteričnega olja kurkume.

Postopek priprave in uporaba mazila

Nad paro stalite karitejevo maslo, ki mu nato primešajte še kokosovo olje. Pri tem pazite, da se ne opečete. Dobro premešajte, nato pa dodajte še druge sestavine. Ponovno premešajte in prelijte mazilo v dobro očiščen steklen kozarec, ki ga tesno zaprite s pokrovčkom. Kremo oziroma mazilo proti hemoroidom uporabljajte dvakrat dnevno, najbolje zjutraj in zvečer, dokler ne pride do izboljšanja.

NAJNOVEJŠE