Zdravje & prehranaKožne težave, ki jih lahko stres močno poslabša

Kožne težave, ki jih lahko stres močno poslabša

MORDA VAS ZANIMA

Znano je, da ima pretirano stresno življenje izredno negativen vpliv na naše zdravje, še posebej na srčno-žilni sistem. Med organe, ki jih lahko stres močno prizadene, pa seveda spada tudi naš največji organ, torej koža. Kadar smo pod hudim stresom, postanejo določene kožne težave zelo izrazite. Eden izmed osnovnih ukrepov, če želite, da bo vaša koža lepa in zdrava, je torej ta, da se poskušate čim bolj izogibati stresnim dejavnikom oziroma da si vzamete dovolj časa za sprostitev. V nadaljevanju izpostavljamo kožne težave, pri katerih je stres še posebej problematičen.

- Oglas -

Luskavica

Luskavica

Ljudje z luskavico pogosto opažajo, da pride do poslabšanj simptomov takrat, ko so pod večjim stresom. Tako imajo pri luskavici meditacija in podobne sprostilne tehnike izjemno blagodejen vpliv. Pogostost izbruhov se močno zmanjša, prav tako pa njihova intenzivnost.

Mozolji in akne

Za preprečevanje težav z mozolji in aknami je izredno pomembna urejena prehrana. Vendar pa pri tem ne smete zanemariti vpliva, ki ga ima lahko stres. Kortizol, pogosto imenovan kar stresni hormon, lahko v prevelikih količinah povzroči, da vaša koža močno spominja na kožo fanta v obdobju pubertete, čeprav je ta že zdavnaj za vami.

Ekcem oz. atopijski dermatitis

Stres je pomemben dejavnik tudi pri atopijskem dermatitisu oziroma pri ekcemu. Kadar ste pod stresom, je močno obremenjena tudi vaša koža. Tako postane še bolj razdražena in vneta kot običajno. Pojavijo se lahko tudi drobni »žulji«, koža pa se začne luščiti.

Hitro staranje kože

- Oglas -

Na žalost ne more nihče ubežati staranju. Vendar pa imamo precejšen vpliv na to, kako hitro bo potekalo staranje naše kože. Pri ljudeh, ki so pogosto pod hudim stresom, se gubice in drugi znaki staranja kože običajno pojavijo precej hitreje kot pri tistih, ki živijo bolj umirjeno življenje. Niti najdražji kozmetični izdelki ne morejo izničiti negativnih vplivov stresa na videz vaše kože.

Serboroični dermatitis

Za serboroični dermatitis je značilna močno razdražena, srbeča in mastna koža. Simptomi so najbolj izraziti na tistih predelih, kjer je največ žlez lojnic. Pogosto pridejo najbolj do izraza na koži na našem lasišču. Strokovnjaki pri tem opažajo, da imajo tisti, ki se soočajo s serboroičnim dermatitisom, še posebej hude težave v obdobjih, ko je njihovo življenje zelo stresno.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×