0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaMozolji: Pomagajmo si najprej s pravo hrano

Mozolji: Pomagajmo si najprej s pravo hrano

MORDA VAS ZANIMA

Za nego obraza je potrebno malo več kot le voda in dobro milo. Nega je kompleksna in sestavljena iz več aktivnosti. Če svojo kožo zanemarjamo ali jo morda celo preveč preveč “negujemo”, lahko nastanejo mozolji, vnetja in druge neprijetne težave.

- Oglas -

Kako se znebiti nečistoče na obrazu s pravilnim prehranjevanjem?

Mozolji in prehrana

Ko govorimo o koži, se vedno pojavijo vprašanja, kaj je potrebno narediti, da bo koža na obrazu mehka kot otroška ritka. Pri tem je zelo pomembna nega obraza, ki vsebuje redno čiščenje obraza, kvalitetna krema, ki bo vašo kožo hidrirala, piling, ki ga lahko pripravite kar doma in sicer enkrat tedensko ter druge kozmetične trike, ki vam bodo pomagali do lepše kože.

Zelo pomembno pri skrbi za svoj obraz pa je tudi prehranjevanje. Ali veste, da če želite imeti bolj intenziven ten kože, morate pojesti veliko korenja, saj vsebuje ogromno beta kreatina?

- Oglas -

Kaj pa hrana, ki se ji morate izogibati? Če bi si omislili obisk pri kozmetičarki, katero hrano bi vam prepovedala? Prihranite nekaj denarja in preberite, kateri hrani se morate izogibati, da bo vaš obraz zopet zasijal.

Mozolji: Kateri hrani se morate izogibati?

Vsi dermatologi prepovedujejo uživanje salam, klobas in podobne predelane mesne izdelke, saj vsebujejo veliko umetnih snovi in maščob, ki škodujejo koži in celo delajo ogrce, mozolje ter akne.

Drugo živilo, ki črtajo s seznama so pšenični izdelki (iz bele moke, ne polnozrnate). Le-ta povzročajo, da telo proizvaja inzulin in poveča produktivnost hormonov, to pa pripelje do mastne kože, mašenja por in kmalu za tem še mozoljev. Izogibajte se torej kruhu, testeninam, piškotom, pšeničnim kosmičem, burekom in podobnim kruhovskim izdelkom. Reakcije telesa so lahko še močnejše, če ste občutljivi na gluten.

Tudi mlečni izdelki so na črni listi kozmetičark in dermatologov, saj spodbujajo podobne reakcije v telesu kot bela pšenična moka. Obstajajo celo teorije, da potrebujemo ljudje mleko le do četrtega leta, potem pa se v nas počasi razvija intoleranca nanj.

- Oglas -

Alkohol povzroča motnje v hormonskem ravnovesju, zato poskusite piti čim manj žganih pijač, če pa že pijete, si privoščite vino in doma pripravljeno žganje. Ob takih dogodkih ne pozabite spiti veliko vode, da izplakne strupe iz telesa.

Sladkor znanstveno povzroča izbruhe aken in mastnost kože, zato se izognite čokoladi, piškotom, zavitkom, pecivom, tortam, lizikam, krofom in podobnim rečem.

.

NAJNOVEJŠE