- Oglas -
Korenčkova juha je lahko še bolj odličnega okusa, če ji dodamo malo lešnikov in pomarančni sok. Morda jo bodo rajši poskusili tudi otroci.
SESTAVINE (4 porcije)
- 1 čajna žlička olivnega olja
- 1 čebula
- 300 g korenja (+ še nekaj za okras)
- 1 čajna žlička ingverja
- sol
- poper
- ščepec mletega cimeta
- ¼ vejice mladega timijana (+ še nekaj za dekoracijo)
- pomarančni sok iz ene pomaranče
- pest narezanih lešnikov
PRIPRAVA
- Na vročem olivnem olju prepražite drobno nasekljano čebulo in drobno nasekljan korenček. Ko čebula postekleni, dodajte 600 ml vode, zavrite in na majhnem ognju kuhajte 10 minut.
- Juho nato zlijte v mešalnik, začinite s soljo, poprom, cimetom in timijanom. Dodajte še pomarančni sok.
- Lešnike počasi pražite v suhi ponvi. Juho servirajte na krožnike, dekorirajte z lešniki, svežim timijanom, korenjem in postrezite.
- oglas -