ReceptiJuheKorenčkova juha z lešniki

Korenčkova juha z lešniki

MORDA VAS ZANIMA

Korenčkova juha je lahko še bolj odličnega okusa, če ji dodamo malo lešnikov in pomarančni sok. Morda jo bodo rajši poskusili tudi otroci.

- Oglas -

SESTAVINE (4 porcije)

  • 1 čajna žlička olivnega olja
  • 1 čebula
  • 300 g korenja (+ še nekaj za okras)
  • 1 čajna žlička ingverja
  • sol
  • poper
  • ščepec mletega cimeta
  • ¼ vejice mladega timijana (+ še nekaj za dekoracijo)
  • pomarančni sok iz ene pomaranče
  • pest narezanih lešnikov

PRIPRAVA

  1. Na vročem olivnem olju prepražite drobno nasekljano čebulo in drobno nasekljan korenček. Ko čebula postekleni, dodajte 600 ml vode, zavrite in na majhnem ognju kuhajte 10 minut.
  2. Juho nato zlijte v mešalnik, začinite s soljo, poprom, cimetom in timijanom. Dodajte še pomarančni sok.
  3. Lešnike počasi pražite v suhi ponvi. Juho servirajte na krožnike, dekorirajte z lešniki, svežim timijanom, korenjem in postrezite.
- oglas -

NAJNOVEJŠI RECEPTI

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×