DomovZdravi ReceptiJuheKorenčkova juha z lešniki

Korenčkova juha z lešniki

- Oglas -

Korenčkova juha je lahko še bolj odličnega okusa, če ji dodamo malo lešnikov in pomarančni sok. Morda jo bodo rajši poskusili tudi otroci.

SESTAVINE (4 porcije)

  • 1 čajna žlička olivnega olja
  • 1 čebula
  • 300 g korenja (+ še nekaj za okras)
  • 1 čajna žlička ingverja
  • sol
  • poper
  • ščepec mletega cimeta
  • ¼ vejice mladega timijana (+ še nekaj za dekoracijo)
  • pomarančni sok iz ene pomaranče
  • pest narezanih lešnikov

PRIPRAVA

  1. Na vročem olivnem olju prepražite drobno nasekljano čebulo in drobno nasekljan korenček. Ko čebula postekleni, dodajte 600 ml vode, zavrite in na majhnem ognju kuhajte 10 minut.
  2. Juho nato zlijte v mešalnik, začinite s soljo, poprom, cimetom in timijanom. Dodajte še pomarančni sok.
  3. Lešnike počasi pražite v suhi ponvi. Juho servirajte na krožnike, dekorirajte z lešniki, svežim timijanom, korenjem in postrezite.
- oglas -

NAJNOVEJŠI RECEPTI