0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaKopalne kroglice z ognjičem

Kopalne kroglice z ognjičem

MORDA VAS ZANIMA

Kopalne kroglice omogočajo, da v kopeli uživate z vsemi svojimi čuti. Poskrbijo za eksplozijo barv, zvokov in vonjav. S pomočjo kopalnih kroglic si lahko tako kar v domači kopalnici privoščite luksuzno kopel, ki vas bo povsem sprostila. S premišljeno izbranimi dodatki pa lahko poskrbite tudi za blagodejen vpliv na kožo.

- Oglas -

Kopalne kroglice lahko izdelate tudi sami. Tokrat vam predstavljamo postopek za izdelavo kopalnih kroglic z ognjičem, ki je izjemno koristen za kožo. Kroglice lahko nato uporabite sami ali pa z njimi obdarite svoje bližnje. Gre za unikatno darilo, ki ga bodo obdarovanci zagotovo zelo veseli.

Sestavine

  • 2 skodelici sode bikarbone
  • 1 skodelica citronske kisline
  • ¼ skodelice koruznega škroba
  • ¼ skodelice kaolina (bela glina)
  • 1/3 skodelice kokosovega olja
  • 1 žlička polisorbata 80
  • 20 kapljic eteričnega olja ognjiča
  • ¼ skodelice suhih ognjičevih cvetov (celih ali mletih)
  • 2 žličko oranžnega mica barvila (opcijsko)

Navodila za pripravo kopalnih kroglic

V veliki skledi zmešajte sodo bikarbono, citronsko kislino, kaolin in koruzni škrob. Nato dodajte še ognjičeve cvetove.

Sledi kokosovo olje, ki bo povezalo vse sestavine, obenem pa je zelo koristno za kožo.

- Oglas -

Primešajte še polisorbat 80, ki bo v kopalni kadi poskrbel za razpršitev kokosovega olja. Poleg tega pa bo preprečil, da bi se barva oprijela kopalne kadi, in poskrbel za bolj penasto kopel.

Dodajte še eterično olje ognjiča in vse skupaj dobro premešajte. Morebitne grudice zdrobite z rokami. Ko je mešanica na otip podobna vlažni mivki, je pripravljena.

Na koncu lahko po želji dodate še oranžno barvilo, vendar ta korak ni obvezen.

Modelčke za kopalne kroglice napolnite z mešanico. Močno stisnite in odstranite ostanke mase. Nato previdno odstranite kopalne bombice in počakajte najmanj 24 ur, da se posušijo. Ko postanejo trde na otip, so pripravljene.

- Oglas -

Kopalne kroglice shranjujte v nepredušno zaprti posodi. Ko si boste želeli privoščiti kopel, preprosto napolnite kopalno kad z vročo vodo in dodajte kopalno bombico.

Kopalne kroglice z ognjičem

Najpomembnejše koristi ognjiča za kožo

PROTIVNETNI UČINKI: Ognjič je ena od najboljših sestavin za razdraženo, srbečo in pordelo kožo. Poskrbi za hitro pomiritev kože ter za ublažitev srbečice in pordelosti. Tako lahko na primer pomaga pri atopijskem dermatitisu oziroma ekcemu. Koristen pa je lahko tudi za nego občutljive dojenčkove kože, na primer kot naravna pomoč pri pleničnih izpuščajih.

VLAŽENJE KOŽE: Kožna bariera je zelo pomembna za zadrževanje vlage in za preprečevanje vdora škodljivih snovi iz zraka. Ena od posledic poškodovane oziroma oslabljene kožne bariere je zelo suha koža, ki se hitro razdraži. Ognjič lahko pomaga tako pri vlaženju kože kot pri obnovi kožne bariere. Zaradi bogastva koristnih maščobnih kislin, ki se skrivajo v ognjiču, si bo vaša koža opomogla nadpovprečno hitro.

UPOČASNJEVANJE STARANJA: Če je koža dobro navlažena, se bo starala precej počasneje, kot bi se sicer. Vendar to ni edini razlog, zaradi katerega je ognjič dragocen zaveznik v boju s staranjem. V ognjiču lahko namreč najdemo tudi ogromno antioksidantov, ki blažijo negativen vpliv prostih radikalov. S tem se zmanjša tveganje za oksidativni stres, ki lahko povzroči tudi prehitro staranje kože.

POSPEŠEVANJE CELJENJA RAN: Ognjič je pogosta sestavina mazil, namenjenih hitrejšemu celjenju ran. Ognjičeva mazila lahko pomagajo pri manjših ranicah, pa tudi pri žuljih, pikih žuželk ipd. Ne le da lahko ognjič pospeši celjenje ran – obenem je zelo koristen za preprečevanje okužb, saj se ponaša s protibakterijskim delovanjem. Preprosto ognjičevo mazilo za nego poškodovane kože lahko izdelate kar sami.

Preverite tudi: 5 kopeli za odpravo neprijetnega vonja stopal

.

NAJNOVEJŠE