Dom & EnergijaDišeče kroglice za kopel lahko naredimo kar sami

Dišeče kroglice za kopel lahko naredimo kar sami

MORDA VAS ZANIMA

Po napornem dnevu se verjetno prileže topla kopel, vendar pa veliko ljudi kopeli dodaja razne dodatke in dišave, da je ta čas še bolj prijeten. Zadnje čase so v modo prišle dišeče kroglice, ki se raztopijo v stiku z vodo, pri tem pa oddajajo prijeten vonj.

- Oglas -

Kopalne kroglice, dišeča kopel
Velikokrat pa se zgodi, da je težko najti vonj, ki bi vam odgovarjal in v katerem bi lahko uživali. Še posebej pa je neprijetno tudi dejstvo, da v veliko komercialnih kroglicah najdemo zdravju škodljive snovi. Zato je tukaj kratek recept, kako pripraviti svoje dišeče kroglice za kopel:

Sestavine:

 • 1/2 skodelice citronske kisline
 • 1 skodelica sode bikarbone
 • 3/4 koruznega škroba
 • 1/4 trsnega sladkorja
 • 6 kapljic jedilnega barvila
 • 10 do 15 kapljic eteričnega olja po vašem okusu
 • pipeta, modelček za delanje ledu, posoda za shranjevanje ter posoda z razpršilom
 1. Zmešajte citronsko kislino, sodo bikarbonko in koruzni škrob v stekleni posodi
 2. Mešanico presejte skozi fino cedilo/ sito v večjo skledo. Dodajte sladkor.
 3. Posodo z razpršilom napolnite z vodo in barvo. Nato poškropite mešanico, da bo vlažna (ne mokra!) tako, da jo boste lahko sprijeli z sitiskom.
 4. S pipeto dodajte olje kapljico za kapljico, dokler je dosežete željenega vonja. Nato pa vse skupaj dobro premešajte, da se barva enakomerno razporedi.
 5. Vse skupaj nato stisnite v modelček za delanje ledu in počakajte, da se čez noč posuši. Nato jih previdno vzemite iz modelčka (če bodo kocke ali krogljice razpadle pomeni, da jih niste dobro stisnili skupaj).

Kopalne kroglice, dišeča kopel

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×