Osebna rastKonec sladkega poletja – kako se vrniti v vsakdan

Konec sladkega poletja – kako se vrniti v vsakdan

MORDA VAS ZANIMA

Poletje je del leta, ki ga vsi komaj pričakujemo. To je čas, ko imajo šolarji brezskrbne počitnice, večina odraslih pa letni dopust, zaradi česar je poletno ozračje mnogo bolj sproščeno. Povsod je čutiti dobro voljo in prijetno vzdušje. Prav zaradi prosti dni, počitnic, morja, sonca in prijetnih temperatur je prav poletje mnogim najljubši del leta. Čas hitro mineva – vsega lepega je enkrat konec in tako gre tudi poletje h koncu. September je tu, nazaj prihajajo še zadnji dopustniki, medtem ko so šolarji že sedli v šolske klopi.

Konec poletja
- Oglas -

Poletne aktivnosti so se spremenile v lepe spomine. Vse se počasi vrača v svoje tirnice; šolske, službene in takšne in drugačne obveznosti ne počivajo. Marsikomu je težko presedlati iz prijetnega poletnega obdobja v jesen. Dnevi se krajšajo in temperature nižajo. Čeprav nam je še ostalo še kar nekaj prijetnih toplih septembrskih dni, pa je dobro, da v jesen zakorakamo pripravljeni. Ne pustite, da vam delo in obveznosti izčrpajo energijo. Kaj lahko storimo, da bo prehod iz sproščenega poletja v zahtevnejšo jesen lažji?

September je nov začetek

September si lahko predstavljamo kot nov začetek. Ni treba, da je novo leto, da bi si omislili nove zaobljube. September je lahko mesec, ko prenovljeni in polni nove, sveže energije začenjamo znova. To je pravi čas za spremembo življenjskih navad.

Polni energije v službi

Marsikomu je po dopustu težko priti na delo. Najdite motivacijo in izkoristite spočit um, zaradi katerega lahko dobivate nove ideje. Postavite si delovne cilje; premislite, kaj lahko storite na delovnem mestu, da boste delovali še bolje. Kaj lahko storite za boljše vzdušje? Vas delo, ki ga opravljate, ne veseli (več)? Potem je skrajni čas, da premislite o novi službi. V službi preživite velik del dneva, zato je pomembno, da se tam dobro počutite.

Novo šolsko leto

September (oz. oktober za študente) je mesec, ko se prične novo šolsko leto. Tudi tisti, ki gulite šolske klopi najdite motivacijo, da bo šolsko leto kar najbolj uspešno. Kupite nove potrebščine, zaradi katerih boste bolj z veseljem opravljali šolske naloge. Črpajte znanje, ki vam ga podajajo, saj se učite zase. Znanja vam nihče ne more vzeti. V znanju je moč.

Poletno energijo prenesite v jesen

- Oglas -

Poletje je bilo zagotovo obdobje, polno novih doživetij. Ko vam bo težko, se spomnite na lepe spomine; podoživljajte prijetne poletne trenutke. S tem boste sprožili homone sreče, zaradi katerih se boste hitro počutili boljše in se postavili v enako pozitivno energijo. Potovanja, nova doživetja in počitek so stvari, iz katerih lahko črpamo energijo preko celega leta.

Jesenske radosti

V jesen prenesite poletne navade

Kdo pravi, da so večerni sprehodi prijetni le poleti in da se knjige berejo le na dopustu? Obdržite vse dopustniške navade, ki vas osrečujejo poleti. Preživljanje časa na prostem, dobra hrana, obisk turistničnih krajev, izleti, pikniki in sproščeni večeri so vse, kar lahko počnete tudi jeseni.

Pospravite poletne predmete

Spraznite kovček, operite poletna oblačila in pospravite, česar ne boste potrebovali več. Še malo, pa bo čas tudi za jesensko dekoracijo doma.

Ne živite le za proste dni

Če bi živeli le za letni dopust in vikende, bi bili vedno nesrečni. Dopusta ne jemljite kot odmik od vsakdana, temveč si že v vsakdanje življenje pričarajte lepe stvari. Naj vam bo prav vsak sleherni dan lep, dopust pa naj bo le pika na i. Ustvarite si življenje, od katerega se vam ne bo treba umakniti.

Redno gibanje

Poleti ljudje veliko več časa preživimo na prostem, zaradi česar se tudi več gibamo. Temperature izpod žarkov toplega poletnega sonca so prijetnejše za rolanje, pohodništvo, kolesarjenje, sprehode. Te navade prenesite v jesen in počutili se boste mnogo bolje. Čas je za nove začetke, zato poskusite tudi s kakšno novo dejavnostjo. Kaj je tisto, kar ste si vedno želeli poskusiti? Morda plavanje, športno plezanje, borilne veščine? Ne oklevajte, poskusite.

Veselite se čarobnih trenutkov v jeseni

Vzljubite ostale letne čase. Kot rečeno, slabo se boste počutili, če boste živeli le za poletje. V čem je smisel uživanja v eni četrtini leta in trpljenja v ostalih treh četrtinah? Če znate živeti in uživati, se imate lahko lepo v vseh letnih časih. In jesen, ki prihaja, je lahko naravnost čudovita; iz garderobe potegnemo mehke puloverje, tople rute, plašče in usnjene jakne. Temperature se znižajo in ni nam več prevroče. Narava se odene v čudovite barve. Kaj je lepšega kot romantičen večerni sprehod in nato skodelica čaja ob dobri knjigi? Da, tudi to je jesen.

Organiziranost

Organiziranost je tista, zaradi katere boste lažje prebrodli vsakdan. Držite se pravil in rutine. Pospravljen dom, pripravljena oblačila, malica in ustaljen urnik vam bodo pomagali, da boste lažje preživljali dneve. Vzpostavite tudi ustaljeno jutranjo rutino in se je držite, tako boste dan začeli z dobro voljo.

Sproščanje

- Oglas -

Največji čar poletja je prav sproščenost. Ni razloga, da tega ne bi prakticirali vsak dan. Meditacija, šport, branje knjige, poslušanje glasbe… Mnogo je aktivnosti, ki vas lahko sprostijo, zato se tega redno poslužujte, da boste ohranili svoj notranji mir.

Spanje

Le spočiti in naspani ste lahko kos vsakodnevnim izzivom, zato pazite, da si boste zagotovili zadostno količino kakovostnega spanca.

Načrtujte naslednji oddih

Ni treba, da ste z mislimi že pri naslednjemu glavnemu dopustu. Do takrat si lahko privoščite več mini oddihov. Načrtujte podaljšan vikend na podeželju, v toplicah, hribih, ali pa celo na morju. Na morju je najlepše takrat, ko turisti odidejo, prepričajte se sami.

Izzivi so tu zato, da jih prebrodimo. Šola, služba, obveznosti so del naših življenj. Pomembno je, da se znamo uspešno soočati s stresom in da si znamo vzeti tudi čas zase in za počitek – in da znamo ceniti tudi drobne čarobne trenutke vsakega dne: vedno so tu, le znati jih moramo poiskati.

Preberite tudi: Naj bo slovo od poletja brez stresa

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×