0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaKoliko vode vaša koža zares potrebuje?

Koliko vode vaša koža zares potrebuje?

MORDA VAS ZANIMA

Verjetno ste že slišali, da je potrebno popiti vsaj osem do deset kozarcev vode na dan, da boste dosegli količino vode, ki jo telo dnevno potrebuje in da ohranite kožo napeto in sijočo. Ampak ali to res drži?

- Oglas -

Voda v telesu

Vsak sistem v vašem telesu potrebuje vodo, da lahko normalno opravlja svoje naloge in seveda koža prav tako potrebuje zadostne količine vode. In tukaj se gre za to, kako dobro vaša koža to vodo shrani, ne pa koliko vode je potrebno zaužiti.

Koža nas varuje

Vsakdo izmed nas ima naravno kožno pregrado, ki zadržuje vlago. Naravni dejavniki – mraz, vročina in uporaba agresivnih kozmetičnih proizvodov, pa lahko to pregrado poškoduje. Zato je priporočeno zauživanje lanenih semen ter hrane, ki vsebuje veliko Omega-3 maščob (npr. losos), saj lahko tako sami pripomorete do ponovne vzpostavitve te naravne pregrade.

- Oglas -

Če je koža zdrava, je tudi manj možnosti za okužbe z bakterijami in virusi, saj nas zdrava koža varuje pred zunanjimi dejavniki. Če pa je koža poškodovana, pa imajo bakterije in virusi veliko lažji vstop v vaše telo.

Koliko vode na dan je zdravo popiti?

Seveda ni nič narobe, če na dan zaužijete večje količine vode, vendar pa je dobro vedeti, da 20% vode telo dobi že samo iz hrane, ki jo dnevno zaužijete. Zato je odvisno od vaše postave in nivoja aktivnosti, kolikšna količina vode je za vas dejansko potrebna.  Kadar pa razstrupljate vaše telo, pa je voda še posebej pomemben dejavnik pri tem, da s pomočjo vode odvajamo strupe iz telesa.

Če pa pijete več zato, da bi poskrbeli za vašo kožo, potem je priporočljivo, da omejite pitje alkohola, gaziranih pijač ter sladkih sokov. Namesto tega raje zaužijte več zelenega čaja ter naravnega soka, kateremu ni bil dodan sladkor.

.

NAJNOVEJŠE