Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.

Ali vas občasno preseneti nadpovprečno močna menstruacija?

Menstruacije so večinoma precej šibke, spremljajoči »simptomi« pa mili, občasno pa vas kljub temu preseneti zelo močna menstruacija.

Narava lahko poskrbi za bistveno manj zastrašujoče bolnišnice

Profesorica krajinske arhitekture se je posvetila vprašanju, kako narediti bolnišnice bolj prijazne za obiskovalce.

Helena Ošep: Klepet ob skodelici alpskega čaja

Helena Ošep se ukvarja s pripravo čajnih mešanic, ki so posebne zaradi izrazite arome, značilne za rastlinje alpskega okolja.

Znanstveniki razglasili najlepši vonj na svetu

Podobno kot se razlikuje naš okus, se razlikuje tudi naše dojemanje različnih vonjev.
Zdravje & prehranaKoliko vode vaša koža zares potrebuje?

Koliko vode vaša koža zares potrebuje?

MORDA VAS ZANIMA

Verjetno ste že slišali, da je potrebno popiti vsaj osem do deset kozarcev vode na dan, da boste dosegli količino vode, ki jo telo dnevno potrebuje in da ohranite kožo napeto in sijočo. Ampak ali to res drži?

Voda v telesu

- Oglas -

Vsak sistem v vašem telesu potrebuje vodo, da lahko normalno opravlja svoje naloge in seveda koža prav tako potrebuje zadostne količine vode. In tukaj se gre za to, kako dobro vaša koža to vodo shrani, ne pa koliko vode je potrebno zaužiti.

Koža nas varuje

Vsakdo izmed nas ima naravno kožno pregrado, ki zadržuje vlago. Naravni dejavniki – mraz, vročina in uporaba agresivnih kozmetičnih proizvodov, pa lahko to pregrado poškoduje. Zato je priporočeno zauživanje lanenih semen ter hrane, ki vsebuje veliko Omega-3 maščob (npr. losos), saj lahko tako sami pripomorete do ponovne vzpostavitve te naravne pregrade.

Če je koža zdrava, je tudi manj možnosti za okužbe z bakterijami in virusi, saj nas zdrava koža varuje pred zunanjimi dejavniki. Če pa je koža poškodovana, pa imajo bakterije in virusi veliko lažji vstop v vaše telo.

Koliko vode na dan je zdravo popiti?

- Oglas -

Seveda ni nič narobe, če na dan zaužijete večje količine vode, vendar pa je dobro vedeti, da 20% vode telo dobi že samo iz hrane, ki jo dnevno zaužijete. Zato je odvisno od vaše postave in nivoja aktivnosti, kolikšna količina vode je za vas dejansko potrebna.  Kadar pa razstrupljate vaše telo, pa je voda še posebej pomemben dejavnik pri tem, da s pomočjo vode odvajamo strupe iz telesa.

Če pa pijete več zato, da bi poskrbeli za vašo kožo, potem je priporočljivo, da omejite pitje alkohola, gaziranih pijač ter sladkih sokov. Namesto tega raje zaužijte več zelenega čaja ter naravnega soka, kateremu ni bil dodan sladkor.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×