0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaKako ustaviti luščenje nohtov?

Kako ustaviti luščenje nohtov?

MORDA VAS ZANIMA

So vaši nohti zelo krhki in hitro lomljivi? Se morda celo luščijo? Gre za težavo, ki običajno zahteva kar nekaj potrpežljivosti, če jo želimo rešiti. Prvi korak naj bo vsekakor ta, da obiščete svojega zdravnika. Ta lahko preveri, ali niso težave z nohti morda posledica pomanjkanja določenih hranilnih snovi ali pa simptom resnejših bolezni. Če ne gre za nič hujšega, pa lahko poskusite stanje popraviti z ustrezno nego. Pri tem si lahko med drugim pomagate z nekaterimi povsem naravnimi sestavinami, ki so znane po tem, da krepijo nohte …

- Oglas -

Nega nohtov

Mazila z dodatkom vitamina D

Čeprav so kreme za roke, kot pove že njihovo ime, v osnovi namenjene negi kože na naših rokah oziroma dlaneh, pa lahko vplivajo tudi na stanje naših nohtov. Če so vaši nohti v zelo slabem stanju, s čimer imamo v mislih predvsem povečano lomljivost in luščenje, so lahko še posebej koristne kreme z dodatkom vitamina D. Ta učinkuje protivnetno in krepi nohte. Priporočamo, da kremo nanesete vsaj dvakrat ali trikrat dnevno, da bodo rezultati čim hitrejši. Pri tem si vzemite čas in kremo nežno vtrite v vsak noht.

Aloe vera

Odlična izbira za krepitev nohtov in preprečevanje njihovega luščenja je tudi aloe vera. Ta bo nohte nahranila s pomembnimi snovmi in spodbudila obnovo poškodovanih tkiv. Potrebujete nekaj listov aloe vere ali nekaj žlic 100-odstotnega gela. Z gelom aloe vere nato zmasirajte nohte. Počakajte vsaj 30 minut, preden si umijete roke. Še bolje bo, da gel nanesete pred spanjem in nato zaščitite roke, da ne umažete posteljnine.

- Oglas -

Grenka sol

Grenka sol je posebna vrsta soli, ki vsebuje večje količine magnezija. Med drugim je zelo koristna tudi za nego kože in nohtov. V manjšo posodico stresite 2 žlici soli in dodajte toplo vodo. Dobro pomešajte, nato pa potopite svoje nohte v to tekočino za približno 20 minut. Na koncu obrišite dlani in nanesite kakovostno vlažilno mazilo.

Olje arnike

Pri krepitvi krhkih nohtov, ki se luščijo, si je mogoče zelo uspešno pomagati tudi z oljem arnike – doma pripravljenim ali kupljenim. Arnika namreč deluje protiglivično in protibakterijsko. Pogosto pa so prav glivice in bakterije krive za težave z nohti. Olje preprosto namažite po nohtih in poskušajte počakati vsaj pol ure, preden ga izperete.

.

NAJNOVEJŠE