0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaKako uspešno shujšati z ajurvedo?

Kako uspešno shujšati z ajurvedo?

MORDA VAS ZANIMA

Z ajurvedskega stališča je glavni razlog za debelost motnje kaphe, ki nastane, ko uživamo veliko sladke, masne, oljnate in hladne hrane, zaradi katere se hitreje nalaga maščoba. Debelost se pojavi tudi, ko nastane neravnovesje med prebavnim ognjem in toksini, saj takrat prihaja do neravnovesja metabolizma maščobnega tkiva (medo dhatu).

- Oglas -

Toksini (ama) blokirajo kanale in tkiva, kar negativno vpliva na vata došo. Zaradi tega se vznemirja prebavni ogenj in poveča apetit. Lahko pa je prebavni ogenj močen, toda celični ogenj v tkivih je precej nizek, kar povzroča težave s kopičenjem maščob.

Poleg pretiranega vnosa hrane in kalorij, ki jih ne izkoristimo in se ta spremeni v maščobo, obstajajo tudi drugi razlogi, kot so premalo gibanja, pisarniško delo, težave endokrinega sistema (na primer pretirana proizvodnja rastnih hormonov). Tudi zdravila (steroidi), kontracepcijske tablete in inzulin lahko spremenijo metabolizem in zvišajo telesno težo.

Z upoštevanjem osnovnih načel ajurvedskega pristopa pri hujšanju, pravilno zasnovanimi jedilniki in hrano, ki umirja kapha došo, se lahko uspešno znebimo odvečnih kilogramov.

- Oglas -

Celoten članek preberite v reviji Bodi eko, maj 2023Najdete jo v trafikah, na prodajnih mestih časopisov in revij v trgovinah ter v prodajalnah DM.

Bodi eko maj 2023
.

NAJNOVEJŠE