Aditiv E466 najverjetneje nevarnejši, kot se je verjelo doslej

Aditiv karboksimetil celuloza se uporablja pri izdelavi najrazličnejših živil. Pogosteje se je začel uporabljati v 60. letih prejšnjega stoletja.

Embalaža iz stiropora prispeva k bakterijski rezistenci

Na problematičnost embalaže iz stiropora v povezavi z bakterijsko rezistenco je opozorila študija, ki je bila konec lanskega leta.

Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.
Zdravje & prehranaKako so izogniti želji po sladkem?

Kako so izogniti želji po sladkem?

MORDA VAS ZANIMA

Že večkrat je bilo napisano kako zelo je sladkor škodljiv in obenem zasvojljiv. Sladkor povzroča bolezni srca in ožilja, sladkorno bolezen in več drugih bolezni. Študije so pokazale, da je otroška debelost v največji meri povezana z uživanjem sladkorja. Ker pa vas sladkor zasvoji, ga je zelo težko nehati jesti. Preberite si nekaj nasvetov, kako lahko zatrete svoj »sladki zob«.

- Oglas -

stevia cimet sladila

Katera živila uravnavajo sladkor v krvi?

Cimet

Cimet uravnava raven sladkorja v krvi in poveča raven inzulinskih receptorjev v celicah, ki uravnavajo sladkor in tako pomaga zmanjšati željo po sladkorju. Cimet lahko preprosto potresemo po jabolkih ali drugem sadju, dodajamo drugim jedem ali pa ga pijemo v vodi.

Stevia

Če želite vseeno pojesti nekaj sladkega, ne da bi s tem dejanjem dvignili raven sladkorja v krvi, si lahko privoščite sladilo stevia. Stevia je rastlina, ki pomaga zniževati raven sladkorja v krvi, natančneje glukoze. Raziskave so pokazale, da uživanje stevie zmanjšuje odpornost na inzulin pri ljudeh z diabetesom. Stevia je tudi bogat vir kroma, ki je ključen mineral za zdravje trebušne slinavke. Več o stevii si preberite v naši reviji >>

Beljakovine

Oreški in semena pomagajo uravnavati raven sladkorja v krvi naravno. Ena od nalog beljakovin je, da vzdržujejo raven glukoze v krvi. Če imate premalo beljakovin, vam pade nivo glukoze in od tu želja po sladkem.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×