Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.
Zdravje & prehranaKako so izogniti želji po sladkem?

Kako so izogniti želji po sladkem?

MORDA VAS ZANIMA

Že večkrat je bilo napisano kako zelo je sladkor škodljiv in obenem zasvojljiv. Sladkor povzroča bolezni srca in ožilja, sladkorno bolezen in več drugih bolezni. Študije so pokazale, da je otroška debelost v največji meri povezana z uživanjem sladkorja. Ker pa vas sladkor zasvoji, ga je zelo težko nehati jesti. Preberite si nekaj nasvetov, kako lahko zatrete svoj »sladki zob«.

- Oglas -

stevia cimet sladila

Katera živila uravnavajo sladkor v krvi?

Cimet

Cimet uravnava raven sladkorja v krvi in poveča raven inzulinskih receptorjev v celicah, ki uravnavajo sladkor in tako pomaga zmanjšati željo po sladkorju. Cimet lahko preprosto potresemo po jabolkih ali drugem sadju, dodajamo drugim jedem ali pa ga pijemo v vodi.

Stevia

Če želite vseeno pojesti nekaj sladkega, ne da bi s tem dejanjem dvignili raven sladkorja v krvi, si lahko privoščite sladilo stevia. Stevia je rastlina, ki pomaga zniževati raven sladkorja v krvi, natančneje glukoze. Raziskave so pokazale, da uživanje stevie zmanjšuje odpornost na inzulin pri ljudeh z diabetesom. Stevia je tudi bogat vir kroma, ki je ključen mineral za zdravje trebušne slinavke. Več o stevii si preberite v naši reviji >>

Beljakovine

Oreški in semena pomagajo uravnavati raven sladkorja v krvi naravno. Ena od nalog beljakovin je, da vzdržujejo raven glukoze v krvi. Če imate premalo beljakovin, vam pade nivo glukoze in od tu želja po sladkem.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×