Kako so izogniti želji po sladkem?

    Že večkrat je bilo napisano kako zelo je sladkor škodljiv in obenem zasvojljiv. Sladkor povzroča bolezni srca in ožilja, sladkorno bolezen in več drugih bolezni. Študije so pokazale, da je otroška debelost v največji meri povezana z uživanjem sladkorja. Ker pa vas sladkor zasvoji, ga je zelo težko nehati jesti. Preberite si nekaj nasvetov, kako lahko zatrete svoj »sladki zob«.

    stevia cimet sladila

    Katera živila uravnavajo sladkor v krvi?

    Cimet

    Cimet uravnava raven sladkorja v krvi in poveča raven inzulinskih receptorjev v celicah, ki uravnavajo sladkor in tako pomaga zmanjšati željo po sladkorju. Cimet lahko preprosto potresemo po jabolkih ali drugem sadju, dodajamo drugim jedem ali pa ga pijemo v vodi.

    Stevia

    Če želite vseeno pojesti nekaj sladkega, ne da bi s tem dejanjem dvignili raven sladkorja v krvi, si lahko privoščite sladilo stevia. Stevia je rastlina, ki pomaga zniževati raven sladkorja v krvi, natančneje glukoze. Raziskave so pokazale, da uživanje stevie zmanjšuje odpornost na inzulin pri ljudeh z diabetesom. Stevia je tudi bogat vir kroma, ki je ključen mineral za zdravje trebušne slinavke. Več o stevii si preberite v naši reviji >>

    Beljakovine

    Oreški in semena pomagajo uravnavati raven sladkorja v krvi naravno. Ena od nalog beljakovin je, da vzdržujejo raven glukoze v krvi. Če imate premalo beljakovin, vam pade nivo glukoze in od tu želja po sladkem.

    Povejte svoje mnenje - kometirajte